Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

The Expendables 3 – Trailer

TE1

Håll i er! Då kör vi en sista gång. I höst är The Expendables tillbaka med en tredje akt, en akt som också skulle vara den sista. Så säger i alla fall trailern och förhandssnacket men det svänger snabbt i branschen och enligt uppgifter är fyran redan planerad.

Ni som har varit med oss här på Onyanserat vet att vi inte tycker att franchisen riktigt har levt upp till hypen. Förväntningarna blir ju per automatik rätt höga när man samlar en hel armé av gamla actionhjältar för att göra just action. Det borde ju ha resulterat i ren eufori för oss som växte upp på 80 och 90-talet med hårda snubbar som Stallone, Schwarzenegger, Norris, Van Damme och Willis. Nu har ju samtliga gubbar faktiskt också varit med men det har ändå inte riktigt räckt till. Det största problemet har i mitt tycke varit att filmerna inte har haft någon som helst story-line. Jag vet, att skrika efter en story i en film som The Expendables är väl som att be om ett fettsnålt alternativ på KFC, det kommer aldrig att hända. Nu förstår ju även jag att manus inte är prioritet ett i den här typen av filmer men det får ändå inte vara hur ihåligt som helst för även om man går på bio för att se sina barndomshjältar sparka röv och meja ner folk på löpande band så måste filmjäveln ändå handla om någonting. Resultatet har blivit enkelspårig dussinaction.

Frågan är nu om den här nya konstellationen lyckas bättre. Som vanligt måste man ju imponeras av antalet storstjärnor som ställer upp. Förra filmen klev Jean-Claude van Damme in i handlingarna. Nytt dragplåster den här gången är ett annat av tittarnas favoritval, Wesley Snipes och han borde verkligen borde trivas som fisken i vattnet. Kan han bara vara i närheten så wild & crazy som han var i Demolition Man så skall det väl kunna slå gnistor om även den här ensemblen. Vidare ser vi Antonio Banderas, Robert Davi, Harrison Ford och Mel Gibson. Ungdomen representeras främst av Kelly Lutz, mest känd som Emmett Cullen i Twilightfilmerna och kvinnliga MMA-stjärnan Ronda Rousey. Största överraskningen är dock ändå Kelsey Grammer. Gamle Frasier Crane i en pang-pang-rulle. Ur led är tiden.

I övrigt avslöjar väl inte trailern särskilt mycket. Saker exploderar, inga överraskningar där. Det skjuts vilt med automatkarbiner och raketgevär, föga överraskande det också. Antalet pilotbrillor är högt och det spelas hårdrock i bakgrunden. Det är med andra ord upplagt för en ny testosteronfest och vi får väl helt enkelt vänta och se vad färske regissören Patrick Hughes och Stallone har hittat på den här gången.

 The Expendables 3 har biopremiär 15 augusti

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."