Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Tidernas Största Överspel – Plats 10

Få saker bringar oss mer lycka än pressade personer och magnifikt överspel. Detta måste hyllas. Därför har vi på Onyanserat satt ihop en liten lista på dom 10 största överspelen. Redo? Då kör vi.

10.

Jodie Foster i ”Nell

"numa numai, wakka, ikki akoooo"

Minns ni filmen Nell? Det gör jag. Jag hade tagit mod till mig och bjudit ut högstadiets sötaste flicka. Hon var ett år äldre och tyckte mycket om Jodie Foster. Jag mindes inte mycket av filmen precis efteråt, jag hade nämligen hjärnan helt inställd på att komma på ett sätt att lite sådär skönt avslappnat lägga min arm runt henne alternativt ta hennes hand i min. Jag lyckades inte med något. Karaktären Nell var lite som en blandning av apa och en varg. Hon bodde i skogen och visste inget om omvärden. Efter filmen frågade min dejt mig vad jag tyckte och jag ljög ihop att Jodie Foster var så sjukt bra och begåvad. Min dejt höll med och sa något i stil med – ”fatta vad svårt att spela någon som inte kan prata”.

I mitt huvud tänkte jag, fram till bara några år sedan, att Nell var stum …

När Nell dök upp på tv3 (typ 02:45 en måndag) fnissade jag glatt och gömde mig fort bakom skäms-kudden.  Nell var inte stum. Hon kunde verkligen prata – sitt eget språk. Och djävul vad hon pratar och herregud vilket underbart vackert överspel det är. Eller hur?

(tyvärr så hittade jag inget rent klipp från filmen, men någon lustigkurre har klippt ihop den Oscarsvinnande (nåja) domstolsscenen med Judge Judy. Det är roligt och helt fantastiskt att man verkligen tyckte att det här var en minnesvärd och stark scen.)

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *