Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Tidernas Största Överspel – Plats 2

Få människor har fått spela över så konstant genom åren och ändå fortsatt att ha en karriär (nåja) som Nicolas Cage. Han är egentligen en  avvart av Jim Carrey, men har på något listigt sett lyckas hålla sig på dramasidan, trots sönderskrikna repliker och uppspärrade rabies-ögon.

Nicolas Cage i Vampire´s kiss

I filmen ”Vampire´s Kiss” får alla fans av Nicolas överspel sitt lustmäte mättat med råge. Han spelar en direktör som är övertygad att han håller på att bli en vampyr. Och uppenbarligen vill han tala om (och visa) det för hela världen. Vad då? skulle inte du också stoltsera med att du håller på att bli ett ”barn av natten”?

Inte? Okej, då skiljer du dig från herr Cage.

För här gestikuleras det med hela kroppen. Det skriks, spottas, spärras upp ögon och överspelet vet inga gränser. Det är faktiskt som om Nicolas är besatt på riktigt. Och besatt är han verkligen. Besatt av ”jag-får-ingen-regi-demonen”.

Grattis herr Cage till andra platsen.

1 COMMENTS

  1. Fantastisk rulle där hans överspel får lagom svängrum för att det ska funka. Tycker personligen DET kan vara genialiskt regi det med. Som Werner Herzog när han regisserade ”The Cage” i Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans och bara sa ”Let the pig out” som regi. Det skulle tydligen betyda något i stil med ”gör vad du vill” och det ger ju… annorlunda resultat.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *