Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Tidernas Största Överspel – Plats 7

Sylvester Stallone på plats 7 när det kommer till överspel. Känns inte det lite överdrivet? Läs vidare och titta på klippet så kommer ni att förstå.

Sylvester Stallone i Nighthawks

Glasögonen såldes senare på eBay till en AD på Lowe Brindfors för 6 000 kr

Sylvester Stallone kan ju inte spela överhuvudtaget kanske ni tycker? Och nej, det räknas inte när han var fet och spelade hörselskadad polis. Det var inte Sly som gjorde ”Copland” bra. Det var Robert Patricks mustasch och DeNiros skrynkliga kavaj.

Men vi kunde faktiskt se tendenser till överspel redan i Stallones genombrott. Alla minns väl slutet på ”Rocky” när han halvt förblindad vrålar efter sin kära? Inte det mest subtila spel vi sett.

Några år senare, närmare bestämt 1981, skaffade Sly studiomusikerskägg och spelade in snutfilmen ”Nighthawks”. Det är en mycket bisarr (och bra) film där skurken spelades av Rutger ”Liftaren” Hauer

Ta en titt på det här klippet där ”Liftaren” just har snittat Lando Carlrissian.

Det gör som det här överspelet vackert är att det är så omotiverat. Det är ju inte direkt så att Lando har fått halspulsådern snittad och ligger och förblöder. Inte heller har han blivit skjuten från nära håll och kippar efter luft. Han har bara fått ett litet jack i kinden och av det kommer du ju bli ett hårt ärr som han kan skryta med på den lokala puben, PLUS att ärret antagligen ökar hans chanser att få ligga med ungefär 500%.

Är det därför Sly är rasande?

Oavsett orsaken så gillar vi det.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".