Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Tilda Swinton & Tom Hiddleston i Jim Jarmuschs vampyrfilm

only-lovers-left-alive

För ett par år sen skrev jag om att kultiga regissören Jim Jarmusch skulle göra en vampyrfilm med min favorit Michael Fassbender – men se så blev det inte, utan rollen togs över av Tom Hiddleston, och nu har Only lovers left alive haft premiär på Cannes-festivalen. Tom Hiddleston flankeras av Tilda Swinton, och de spelar två vampyrer vars romans pågått i  århundraden. Så vitt jag förstått det är Hiddlestons rollfigur inte bara vampyr utan också nån slags indie-musiker, och dessutom ”deeply depressed by the direction of human activities”. Parets utsvävande men idylliska liv störs dock av Tilda Swintons rollfigurs vilda och okontrollerbara lillasyster, spelad av Mia Wasikowska.

Till och med jag börjar bli liite trött på det här med vampyrer nu, men det är å andra sidan Jim Jarmusch vi snackar om här, och fantastiska skådisar som Tilda Swinton, så det lär ju bli rätt annorlunda från mycket annat vampyrrelaterat den senaste tiden.  Trötta Twilight-referenser undanbedes till exempel. När Jarmusch jobbar brukar det bli rätt bohemiskt, ganska arty, men också ofta roligt, om än inte på ett klassiskt komedi-vis utan mer liksom torrare. Hans senaste film The Limits of control (som Tilda Swinton också var med i ) föll  mig inte riktigt i smaken, tyckte mest den var rätt tråkig och konstig, men jag har desto större förhoppningar på denna.

Har tyvärr inte hittat nån riktig trailer än (precis som med många andra Cannes-filmer tråkigt nog), men här är två korta klipp där man i alla fall får en känsla för looken:

 

Only lovers left alive är upplockad av distributionsbolaget NonStop Entertainment, så det blir en svensk premiär nån gång framöver, dock oklart när. Inte heller något amerikanskt premiärdatum är klart ännu.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.