Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

In Time – Trailer

Det är framtid och pengar är så 2010. Tid är den nya valutan i en framtid där vanligt åldrande inte längre existerar. De rika vältrar sig i tid och de fattiga stackarna kämpar, stjäl och tigger till sig extra dagar, månader och år.

In Time är en sci-fi thriller av mannen bakom bl.a. The Truman Show och Gattaca, Andrew Niccol.

Hur går nu detta till då? Jo, kära publikum, så här ligger det till. Det är helt enkelt så att den gen som styr åldrandet helt har  inaktiverats, vilket i sin tur givetvis gör att jorden ständigt hotas av överbefolkning och för att undvika detta problem så måste man förhandla för sin odödlighet. På gränsen till fattigdom lever en ung man vid namn Will Salas, spelad av Justin Timberlake. Han är så otroligt fattig att varje dag kan vara hans sista och han tittar stressat på sin ständigt tickande livsklocka. I en värld där en kopp kaffe kostar 4 minuter av ditt liv gäller det att överväga dina val väldigt noga. En dag lyckas Will lägga vantarna på en förmögenhet av tid. Tanken är att han skall hinna rädda sin 25-åriga mamma vars tid är på väg att ticka ut. Han kommer dock försent och blir istället anklagad för mord. Från denna stund blir Will ett jagat villebråd för den korrupta polisiära makten ”The Time Keepers” och han måste hitta ett sätt att rentvå sitt namn innan hans tid runnit ut.

Justin Time!

Trailern är snygg och klart intressant och upplägget är spännande. Jag är dock helt säker på att jag sett det förut någonstans men kan verkligen inte komma på vart. Om någon vet så får ni gärna berätta. Det som talar emot filmen är rollsättningen. Justin var bra i sin biroll i The Social Network men frågan är om han klarar av att bära upp en film som huvudrollsinnehavare och Amanda Seyfried har väl knappast gjort någon lycklig så jag sätter mitt hopp till Cillian Murphy som övertygade i 28 dagar senare, Inception och Sunshine.

Jag gillar intelligent Sci-Fi så peppen är ändå skaplig och jag hoppas att In Time kan kittla mina geniknölar och samtidigt ge mig lite spänning i min vardag.

In Time har svensk biopremiär den 28:e oktober.

3 COMMENTS

  1. Nämen! Verkar kunna vara baserad på en short story av Lee Falk, mannen bakom Fantomen och Mandrake! http://mandrake-comics.blogspot.com/2009/02/time-is-money-short-story-by-lee-falk.html

  2. Absolut! Det där stämmer ju riktigt bra men jag är ändå säker på att jag sett upplägget i filmformat också. Tack för skarpsinnigheten!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."