Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Tinker Tailor Soldier Spy – Trailer

Gary Oldman i rollen som Bill Nighy

Tomas Alfredsson – mannen som gjorde den fantastiska Fyra Nyanser av Brunt och den där vampyrfilmen som vann massa priser istället för De Ofrivilliga gör nu internationell debut. Enligt säkra källor blev Alfredsson överöst med manus efter att vampyrfilmen gjort eriksgata över världen. Till skillnad från andra (host, Mikael Håfström, host) så valde han med omsorg. Tinker Tailor Soldier Spy (Mullvaden) är baserad på John Le Carré klassiska kalla krigs-roman som BBC i slutet av 70-talet gjorde TV-serie av, med ingen mindre än Obi-Wan Kenobi i huvudrollen. Jag såg om den och låt mig säga så här, den eventuella force som Obi ingjöt i produktionen 1979 har mattats av rätt ordentligt.

Men 2011 är inte 1979 och nu ska Gary Oldman, i Bill Nighys skepnad, jaga mullvad.

Ja!

Så här ska en teaser göras. Den ska etablera en känsla, en stämning samt göra en vansinnigt sugen på mer. Lite som att bli bjuden på en ostbåge.

Det fullkomligt osar östblock om scenografin och kalla krigets vindar blåser liv i varenda kryptisk replik som yppas. Jag älskar det. Alfredsson har lyckats få med många tunga namn, så sannolikt är det ett bra manus han har att jobba med, det är lite svårt att avgöra utifrån det här knapphändiga klippet, men om tempot i trailern är en indikation på filmens intensitet har vi en spännande resa att se fram emot.

En resa som påbörjas den 16:e september i England men först på Colin Nutley-dagen här i Sverige. Känns ju lite sådär.

UPPDATERAD TRAILER 2:

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".