Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

En engelsk paj och Richard Gere i nytt överklasshäng – I Veckans Trailers

Epic

Blue Sky Studios, produktionsbolaget som ligger bakom Ice Age och Rio är nu på gång med en ny CG-animerad historia. Epic är storyn om tonåringen som på något magiskt vis transporteras till en gömd värld. En värld som är både vacker och farlig och för att rädda livet hos invånarna i detta nya universum tvingas hon nu till ett samarbete med Robin Hood-liknande snubbar, allsköns fåglar, sniglar och annat färgglatt. Rösterna görs bl.a. av Amanda Seyfried, Colin Farrell, Josh Hutcherson, Beyonce och Johnny Knoxville.

Epic har amerikansk biopremiär 17 maj nästa år. Inget svenskt datum är ännu satt.

 

Arbitrage

Jaha, då var det dags för ännu en film med en framgångsrik Richard Gere som ligger med hälften så gamla tjejer. Det är vit smokingskjorta, svarta hängslen, Forbes Magazine och överklasshäng på gräddhyllan för hela slanten. Det brukar ju heta att bakom varje framgångsrik man står en kontrollerande fru, vilket även är fallet i Arbitrage. Ellen (Susan Sarandon) är den ärrade och världsvana kvinnan med hög toleranströskel och tjusiga aftonblåsor. Abitrage är en thriller om makt och pengar och som namnet antyder är huvudpersonen Robert Miller (Gere) en hegde fondmäklare som utåt sett har allt. Men som i de allra flesta fall spricker fasaden till slut och avslöjar en rejäl härva med konkurshot, maktkamp och ond bråd död. Konceptet känns lagom färskt men trailern känns ändå lite småspännande och inte helt blasé.

23 november i år får vi se exakt hur spännande Arbitrage egentligen är.

Here Comes the Boom

Det var väl bara en tidsfråga innan någon skulle komma på den tveksamma idén att göra en komedi om MMA. MMA står som de flesta säkert känner till för Mixed Martial Arts och sporten går helt enkelt ut på att banka skiten ur sin motståndare. Biologiläraren Scott Voss (Kevin James) har problem. Hans skola saknar monetära medel och för att lösa detta spörsmål anmäler han sig till en tävling där man kan vinna 10 000 gröna, vid förlust! Scott har inte direkt spelat bänkpress de senaste åren, han är snarare lite lätt rund och inte särskilt atletisk av sig, det blir helt enkelt roligare så. Here Comes the Boom är regisserad av Frank Coraci, mest känd för Wedding Singer.

Here Comes the Boom kommer till svenska biografer 9 november 2012.

Total Recall

Det har nu släppts en officiell trailer till Len Wisemans Total Recall med Colin Farrell i huvudrollen och känslan är fortfarande att Arnold kommer att sopa mattan med Colin men den 8 augusti vet vi.

The Inbetweeners

Här kommer en brittisk ”coming of age-film” som verkar riktigt lovande. Ett gäng nördiga, bleka och oerfarna tonåringar åker till Kreta för att supa och lära sig allt som finns att veta om kvinnans könsorgan IRL. Det går givetvis käpprätt åt helvete och de hamnar i den ena pinsamma situationen efter den andra. The Inbetweeners är en spin-off på den populära TV-serien med samma namn. Britternas svar på American Pie kanske? Vi får väl se när och om den kommer till Sverige. Filmen har i alla fall brittisk premiär 7 augusti i år.

Silver Linings Playbook

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det får Pat Solitano (Bradley Cooper) bittert erfara när han förlorar allt. Fru, hus och jobb, allt är som bortblåst och depressionen blir ett faktum. Efter en sväng på hispan påbörjas nu den långa vägen tillbaka. Debuterande regissören David O. Russell fick en skön rollista till sitt förfogande när boken Silver Linings Playbook skulle filmatiseras. Förutom Cooper ser vi också Robert DeNiro, Jennifer Lawrence, Julia Stiles och Chris Tucker som återvänder till scenen efter en tids frånvaro.

21 november har Silver Linings Playbook amerikansk premiär.

Cirque du Soleil: Worlds Away 3D
Den världsberömda och hyllade performancegruppen kommer nu till bioduken i 3D. Showen lär vara spektakulär, vacker, hisnande och imponerande men håller den för bioduken? Det är ju förmodligen en viss skillnad att se livs levande våghalsar svinga högt upp i taket, precis ovanför dig och att se dem i digitalt format, 3D till trots.
Lagom till jul får amerikanarna se Cirque du Soleil på biograferna.

Offender

För ett par veckor sedan bjöd jag på en teaser till den brittiska fängelsefilmen Offender och jag gillade vad jag såg. Nu har det äntligen släppts en fullängdare och den positiva känslan ligger kvar. Det här är nära, brutalt, motbjudande, dunkelt och chockerande. Offender känns riktigt tung. Eller som engelsmännen själva skulle sagt, mental!

Nytt datum för brittisk premiär är 8 augusti i år.

4 COMMENTS

  1. The Inbetweeners Movie kom ut redan förra året. Sen vet jag inte om spin-off är rätt ord. Skulle mer säga att det är en rak fortsättning eller kanske avslutning av tv-serien.

  2. Är det så? Jänkarna som ligger efter då m.a.o. Men har den visats här i Sverige verkligen? Tycker man borde ha känt igen den…
    Spin-off var väl kanske fel uttryck att använda. Jag håller med dig om att avslutning känns bättre. Tack!

  3. Alright, jag rådfrågade min vapendragare IMDb och det stämmer. The Inbetweeners visades i stora delar av Europa redan förra året men går upp i staterna nämnda datum. Till Sverige har den dock inte kommit ännu. Lite märkligt eftersom våra nordiska grannländer fick den tidigare i år.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."