Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-klubben: Äkta Människor Säsong 2, avsnitt 8

äkta

Dags att sluta läsa nu om du inte redan sett senaste avsnittet av Äkta Människor!  Eller, om du inte har något emot spoilers kan du förstås fortsätta läsa ändå, för nu är det dags för TV-klubben att avhandla avsnitt 8 i säsong 2.

INGRID: Florentine blir avslöjad som hubot, men jag känner att jag inte bryr mig lika mycket om den här storyn längre nu när Douglas är död. Som jag sagt tidigare – det hade varit mer intressant att få se hur förhållandet mellan människa och hubot hade utvecklats. Men fint i alla fall att hans pappa Claes verkar ha bestämt sig för att ställa sig på Florentines sida och kämpa för att hon ska få behålla barnet.

Bäst igen var ju Rick, som nu formligen börjar bli en slags Jesus-figur – eller kanske snarare sektledare – som ska leda sitt folk i kampen mot människorna. Det undrar man ju onekligen hur det ska sluta! Dock är det fortfarande en riktigt stor logisk lucka att Silas fortfarande inte på allvar gett sig ut för att leta upp Rick, när det är så mycket som tyder på att det händer skumma grejer ute på Hubattleland. Och han VET ju att Rick har snott en pistol. Jag kan inte släppa hur idiotiskt det är att Silas bara ignorerar detta.

Jakten på koden, jag känner mig lite snurrig, hänger inte riktigt med där nu känner jag. Gör du? Hur är statusen där egentligen?

EMBLA: Åh, jag tyckte det där med att Douglas dog var jobbigt eftersom jag inte riktigt fattade var de skulle göra av handlingen. Men jag tycker det blev ännu mer spännande att en handling med (eller snarare mot?) hans bitchiga ex får utrymme – även om jag kan hålla med dig om att det vore mer intressant i sig att se en kärleksrelation så kanske det inte skulle vara lika spännande.

Koden, ja! Alltså, Jonas fick (eller tvingade sig till) koden av Einar och vi fick ju bekräftat det som sas i förra avsnittet: att Lennart fått för stor dos av koden i sig för att tillgodogöra sig den. Vi får väl se vilken nytta Jonas kommer ha av David, som minst sagt känns som ett wild card att be om hjälp. Jag tycker Jonas karaktär har blivit så jäkla rolig att se nu – som hos Einar när han liksom skiter i allt. Hotfull och rolig samtidigt är alltid extremt kul!

Håller med, Rick är så jävla rolig och storslagen nu! Hela det där lilla galna gänget är fantastiskt kul att se. Och att han tror att Hubbattleland är ett eget Hubotland är ju så underbart komiskt! Jag har faktiskt inte tänkt på att det är en tankevurpa i manus där för självklart borde Silas leta (eller skicka Roger).

I slutet försökte Bea fly till Roger men blev skjuten med elpicka av Jonas – vad känner du där? Jag gillar både Jonas och Roger, Bea not so much. Vet inte vad jag vill ska hända riktigt.

INGRID: Håller med, gillar inte heller Bea. Och man vill ju inte att Roger ska bli ilurad att hon verkligen bryr sig, bara för att kunna utnyttja honom.

Bara två avsnitt kvar nu, och det känns verkligen inte förutsägbart hur det ska sluta. Är det till exempel kört för Mimmi nu, går det verkligen inte att få bort hennes virus? Känns ju sorgligt.

EMBLA: Jag vet! Det drar ihop sig och ändå känns det som man borde ha åtminstone en handfull avsnitt kvar – SJUKT spännande att se hur den här säcken ska knytas ihop!

Det är ganska kul med Bea och Mimmi, för egentligen brukar jag tycka att de lite mörkare karaktärerna är roligare, särskilt när det är så otroligt svart och vitt kring vem som är ond och god. Men någonstans är det som om man förflyttas till någon slags Star Wars-värld där det goda bara måste vinna annars går allt åt helvete.

En rolig parentes är att jag ser att det twittras flitigt ifrån Frankrike – de vill ha serien översatt så de kan börja kolla in säsong 2!

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.