Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-Klubben: Halt and Catch Fire del 5

halt

Embla blev uttråkad av serien och hoppade ju av förra veckan, men Måns och Ingrid fortsätter att snacka Halt and Catch Fire. Nu är det dags för del 5, och som vanligt är det varning för spoilers!

INGRID:  Arbetet med att utveckla en bärbar pc fortsätter på Cardiff Electronics, inte utan utmaningar såklart. Gordon kommer på att en lcd-skärm skulle göra datorn mycket lättare, och utnyttjar sin svärfars kontakter med ett japanskt företag som specialiserat sig på lcd-tekniken. Ett affärsmöte ordnas, där Gordon lyckas göra bort sig på flera punkter eftersom han inte känner till/fattar japanska sociala koder. Såklart. McMillan försöker rädda situationen, men utan framgång som det verkar. Jag kan inte låta bli att undra varför McMillan inte informerade och lärde Gordon lite mer om innan själva mötet, han som varit i Tokyo typ nio gånger?

Men det här föranleder ju en rätt skön situation när McMillans stolthet och självsäkerhet får sig en törn. För att rädda situationen med japanerna åker han till deras hotell och kör ett pompöst tal, som han sen stolt förklarar för Gordon och hans kollegor räddade hela affären. Tills Gordon förklarar att det i själva verket var det faktum att han med svansen mellan benen kröp till svärfar och bönade och bad om att han skulle rädda situationen som avgjorde saken. Här kan man snacka skillnad i utförande – och McMillan svarar inte ens utan springer bara ur rummet med ett skamfullt uttryck över ansiktet. Nån gång måste väl ändå den där fasaden rämna?

Det kändes som det fanns en chans till att få se något annat av McMillan nu när hans pappa kom till stan – men sonen kommer inte till deras möte, utan står bara utanför och kollar in. Istället blir det Cameron som får umgås med pappa McMillan (eftersom hon åker till Joes lägenhet för att hämta sina grejer) – vad tänker du om det mötet, Måns? Överlag kändes det som ett roligare avsnitt för Cameron, som att manusförfattarna börjar utveckla karaktären lite. Hoppas det fortsätter på den vägen.

Men ärligt, hur töntig var den sista scenen när Cardiff-medarbetarna är på barbecue och McMillan hänger sig åt aktiviteten smasha bil med baseballträ? Alltså, det var ju flera medarbetare som gjorde det, men när McMillan står där och smashar och ska få ur sin aggressivitet och se cool ut samtidigt, och Cameron kollar på honom med vad som såg ut som en beundrande min? Eller var det bara jag som läste in den reaktionen från henne? Jag hoppas innerligt att det var så.

MÅNS: Ja, Cameron steppade upp sitt game rejält det här avsnittet. Hon har ju till och med börjat le. Bara en sån sak. Och anledningen till att hon log när McMillan slog på bilen tror jag var en helt annan. Jag tror hon log i mjugg för att hon äntligen fick se honom tappa fattningen. För i det här avsnittet föll verkligen McMillan ner från sin höga häst. Samma sak med Japanincidenten- när Joe kom till hotellet för att reda ut härvan log japanerna – inte för att McMillan kröp i stoftet – utan för att de insåg att Gordon hade löst det på ett värdigt sätt. Han hade inte gått till sin chef utan snarare agerat diskret genom sin svärfar. Där plockade Gordon poäng och McMillan framstod som en tondöv fjant.

Mötet mellan Cameron och McMillans pappa var rätt intressant. Dels lärde hon sig härskarteknik nog för att kunna utmanövrera sin osköna chef, men hon fick även en inblick i den sörja till genpool som Joe McMillan plaskat runt i. För visst var pappan en ännu vidrigare typ än Joe själv?

En annan pikant detalj var det förklädda booty-callet till Donna från hennes chef. Vad hände där liksom? ”Spara en bit persikopaj till mig”. Jag antar att vi får svaret i nästa avsnitt.

Halt and Catch Fire visas på C More Series, och avsnitten läggs även upp på C More Play och Filmnet.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.