Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

TV-klubben: Halt and Catch Fire säsong 2 – avsnitt 5

Halt and catch fire TV-klubb

TV-Klubben bestående av Ingrid och Måns Lindén har nu kommit fram till avsnitt fem av Halt and Catch Fire, och texten innehåller som vanligt spoilers.

MÅNS: Snacka om att dramatiken skruvades upp ett par pinnhål! Vi fick svar på varför Gordon har betett sig så märkligt, Joe blev dumpad och Donnas reaktion på graviditeten var väl allt annat än omfamnande. Men som vanligt pendlar serien mellan mörker och solsken. Bosworth klev återigen fram som en surrogatfader till Cameron i vad som sannolikt var avsnittets finaste scen och när Tom i slutet klättrade in genom fönstret och mötte den förkrossade Cameron i hennes sovrum var i alla fall mina ögon lite fuktiga. Vad tyckte du?

INGRID: Jo, nu när du beskriver alla dessa händelser så håller jag ju med…. samtidigt så var min första känsla efter avsnittets slut att det var ett lite menlöst avsnitt. Vilket det ju rimligtvis inte var om man tänker på alla de saker du radade upp! Varför kände jag då så? Kanske för att den här säsongen känns mycket jämnare än den förra, och inte har innehållit lika mycket skruvade oväntade grejer. Är du med på hur jag menar? Ge mig en Joe McMillan som smashar bil eller hånglar upp en snubbe. Men jag kanske har fel förväntningar…

MÅNS: Jag fattar vad du menar. Tror jag. Det är ju mycket mer fokus på karaktärerna och deras mognad nu. Joe har ju som sagt gått igenom en metamorfos och Cameron är ju värsta företagsledaren nu med ansvar. Donna och Gordon som var förra säsongens genier är nu reducerade till noll och inget. Deras respektive framtidsutsikter är permanent grusade – Gordons hjärnskada och Donna oönskade graviditet sätter käppar för både karriären och deras förmåga att kommunicera med varandra. Det var hjärtskärande att se Gordon ringa upp sin bror, desperat efter lite mänsklig närhet efter chockbeskedet. Nästan lika knäckande var Bosworths iskalla reaktion när han blev varse om Donnas graviditet. Jag tycker det här var säsongens absolut bästa avsnitt. Men du är skeptisk?

INGRID: Ja, lite smått. Men håller med dig om det mesta, det var många rörande scener. Håller dock inte riktigt med om att Donna skulle vara reducerad till noll och inget den här säsongen! Även om Mutiny är Camerons så har jag svårt att se att hon skulle klara sig utan Donna, som ju intar en mer vuxen roll i  företaget (plus att hon ju uppfunnit communityt bland annat). Camerons problem är väl att hon å ena sidan blir jättefrustrerad när folk blandar sig i hur företaget ska skötas – och å andra sidan inte är så värst bra på att sköta ett företag själv. Jag fattar inte riktigt vad hennes plan är.
Men det är väl som du säger, att Donnas oplanerade graviditet kommer sätta käppar i hjulet för hennes karriär nu, vilket känns pissigt (är det helt otänkbart att tänka att det ens finns ett alternativ till att behålla barnet?..). Bosworths kalla reaktion när han fick veta att Donna är gravid tolkade jag som att han kände av Donnas egna inställning till det – att hon slängt graviditetstestet i en undanskymd papperskorg utanför jobbet och avslöjade det utan ett uns av glädje tyder inte direkt på en nyhet som mottagits med tårta och ballonger…
Det här med att Joe blev dumpad, vad var det egentligen som fick hans tjej att bestämma sig för det? Var det mötet med Cameron? Det kom lite abrupt på något sätt. Men bäddar å andra sidan för att Cameron och Joe säkert kommer ses mer snart. Och oavsett om det i sig är en bra eller dålig grej, så kommer det tveklöst bli intressant!

Halt and Catch Fire säsong 2 visas på Cmore och Cmore play

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".