Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

TV-klubben: Halt and Catch Fire Säsong 2 del 1 & 2

Halt and catch fire TV-klubb

Halt and Catch Fire är tillbaka! Vi, Ingrid och Måns Lindén, körde TV-klubb om säsong 1, som du kan läsa här för att fräscha upp minnet. Med tanke på de rätt dåliga tittarsiffrorna trodde vi knappt att det skulle blir en fortsättning, men se det blev det som tur var. Så nu TV-klubbar vi igen! Och ja, det är som vanligt, att texten innehåller spoilers.

MÅNS: En av förra årets absolut bästa tv-serier är tillbaka med buller och bång. Jag insåg inte hur mycket jag  längtat faktiskt. Första avsnittet berättas i ett rasande tempo och regissören stilar lite med en lång obruten steadycam-tagning för att visa hur peppad han är. Förra säsongen avslutades ju med att gänget splittrades upp. Joe gav sig av på ökenvandring efter att ha bränt upp en last med datorer, Cameron startade eget och Gordon blev utköpt från Cardiff. Och vinden har sannerligen vänt; Cameron är nu driven och jobbar hårt med sitt online-projekt, Joe är till synes fortfarande en bruten man och Gordon har blivit kokainmissbrukare. Vad tycker du Ingrid? Visst är det en helt annan energi den här säsongen?

INGRID: Ja, de här två första avsnitten verkar helt klart tyda på det! Förra säsongen hade ju rätt ojämnt tempo, och det är säkert något de fokuserat på att förbättra den här säsongen.

Du nämnde de tre huvudkaraktärerna från första säsongen, men en av de viktigaste karaktärerna nu är ju Donna (Gordons fru), som driver online-spel-företaget Mutiny ihop med Cameron! Vi tjatade ju en del om det i förra säsongen, att hon verkligen borde jobba med nåt som motsvarade hennes potential bättre än när hon jobbade på det där tråkiga kontoret. Och det gör hon ju verkligen nu. Och kul med de där lite ombytta rollerna på hemmaplan, när det är Gordon som tar hand om markservicen (eftersom han just nu är rik och sysslolös) medan Donna jobbar över och är disträ. Men jag fattar inte hur Donna står ut att jobba ihop med Cameron….. Cam är ju uppenbarligen en jävligt duktig programmerare, men herregud vad jag skulle störa mig på henne exakt hela tiden om jag var tvungen att driva ett företag med henne. Hon tar inget ansvar, och gör grejer över huvudet på Donna hela tiden, typ som att anställa folk. Vad tror du, kommer deras företag att hålla?

halt

MÅNS: Inte omöjligt att det håller! Jag tänker mig en Woz/Jobs-dynamik där två vitt skilda personligheter ändå gör stordåd. Hyfsat intressant med den manipulativa hackern Tom Rendon som ska bidra med sitt tekniska kunnande och stärka deras tjänst. Anar vi en framtida romans mellan honom och Cameron kanske? Jag tycker också man kan ana en karaktärsförflyttning där; att Cameron blir mer av en Joe-typ med de stora idéerna och Rendon blir det tekniska geniet, en roll som tidigare var vikt för Cameron. Och på tal om Joe – det är rätt intressant hur manusförfattarna har skapat en parallell story för honom. Att han än så länge, och kanske för en lång tid framöver, inte kommer ha med de andra att göra överhuvudtaget. Kanske kommer han likt fågeln Fenix resa sig ur askorna och skapa ett eget företag som konkurrerar med Mutiny? Att han satt och spelade i slutet av avsnittet antyder ju i alla fall att han är intresserad av spel. Fint också att Bosworth gjorde comeback och att vi fick reda på hur relationen mellan honom och Cameron sett ut under hans fängelsetid. Hans plötsliga sorti lämnade dock en del frågetecken.

INGRID: Ja fint med Bosworth, och lite ombytta roller även där, nu när han gått från att vara chef till att bli en exfånge utan någon given plats i tillvaron. Cameron vill ju hjälpa honom, men jag har svårt att se honom i en roll som chef på Mutiny. Kanske om de omorganiserar helt, typ skaffar en riktig lokal och så?

När det gäller Joe: intressant med parallell story säger du –  tråkigt säger jag. Han var ju en sån hatälsk-karaktär förra säsongen, just nu känns han bara trist. Hans storyline måste kopplas ihop med de andra snarast, vad har han annars för plats i serien? Om jag nu ska vara lite hård. Dessutom – saknar det där lite galna och oförutsägbara från första säsongen! Du vet, som när Joe gjorde nån slags ficklampe-uppvisning för Gordons barn i ösregnet, när han förförde en potentiell finansiärs yngre pojkvän eller när Gordon var ute på vansinnesjakt i åskoväder efter en viss sorts docka till sina barn. Det var ju i och för sig en del av de grejerna jag tyckte var lite ojämna och otydliga, men också roligast i första säsongen. Så jag hoppas på mer sånt framöver!

Halt and Catch Fire säsong 2 kan ses via C More

 

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".