Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-Klubben: Homeland – avsnitt 7

tvklubb_homeland

TV-Klubben är tillbaka! Idag tar vi oss an händelserna i avsnitt 7, och som alltid är det nu läge att titta bort om man är känslig för spoilers.

INGRID: Whoa, saker och ting var inte riktigt som jag trodde! Kanske var det bara jag som uppfattade det som att Carrie verkligen blev kidnappad av den pakistanska säkerhetstjänsten i slutet på förra avsnittet, men det visade sig ju inte riktigt ligga till på det viset. Aasar Khan, som är nån slags chef inom säkerhetsjänsten ISI va?, plockade in Carrie och tog hand om henne för att hon typ gick bananas på Islamabads gator – sköt på folk med fejkpistol och sånt – och när hon vaknade  i hans lyxiga gästhus på morgonen hade han inte alls några planer på att hålla henne fången där. Och när han senare möter Tasleem på amerikanska ambassaden blir det tydligt att han inte är insatt i vad hon håller på med – Tasleem blir märkbart irriterad över att Khan sabbade hennes plan att få Carrie hemskickad. Vad tror du är grejen med Khan, Adrianna? Visst verkade det som att han inte gillade det Tasleem håller på med? Särskilt med tanke på att han sen i slutet på avsnittet hade ett hemligt möte med Carrie där han avslöjade att det är ambassadörens make som är mullvaden inom ambassaden. Vilket han själv listat ut, och inte kände till sen innan.

 ADRIANNA: Ja, det verkar ju lite här som att Khan på nåt sätt vill hjälpa Carrie? Vilket jag inte heller hajade alls, trodde också att det var någon form av kidnappningsscenario vi hade att göra med. Men det är klart, det hade ju varit en diplomatisk och politisk mardröm om säkerhetstjänsten blivit påkommen med att föra bort ett annat lands CIA-agent, de föredrar ju i regel att låta hantlangare sköta grovjobbet. Som i fallet med stackars Saul, som i veckans avsnitt hann fly från sina kidnappare bara för att bli tillfångatagen igen lika fort. Taskigt! Apropå din fråga har jag dock ingen som helst aning VARFÖR Khan väljer att hjälpa Carrie i det här läget. Han kanske är kär i henne? Det verkar ju onekligen som att manusförfattarna är väldigt förtjusta i det spåret.

INGRID: Precis, slogs också av den tanken. Men det skulle ju vara märkligt om han var det. Kanske är han bara lite mer hederlig än vissa av sina kollegor och tycker att saker och ting går överstyr.

Kharrie
Kharrie?

Och stackars Saul…scenen där han hellre ville ta livet av sig än låta sig bli tillfångatagen igen var verkligen en av veckans höjdpunkter. När Carrie på telefon lurade i honom att han var nära räddning för att han skulle låta bli – och sen när han omringades av talibaner skrek han ut sitt hat och besvikelse över Carrie – det var verkligen hjärtskärande! Och man fattar ju. Båda två.

In other news – exakt hur kass verkar Lockhart vara på sitt jobb? Han tycks helt sakna känsla för takt och diplomati, och verkar förstöra mer än han bidrar med på de där mötena mellan USA och Pakistan. Snacka om bufflig man deluxe! Och att han till slut sa att USA skulle gå med på Haqqanis krav att släppa flera högt uppsatta fängslade terrorister i utbyte mot Saul. Vad hände med att inte förhandla med terrorister?

ADRIANNA: Haha, nej den förnuftiga delen av mig tycker ju inte heller att Kharrie vore ett önskvärt scenario. Men så finns det den där andra delen av mig som skiter i logik och vettiga storylines och mest bara vill se snygga människor hångla. Något säger mig dock att det inte vore så superbra för seriens trovärdighet…

I vilket fall! Jag håller helt med, Saul-dramatiken var både ohyggligt spännande och känslomässigt engagerande på ett sätt som gör att jag återfår tron på den här seriens framtid. Det händer allt oftare nu, vilket är en väldigt glädjande trend. Och upplägget var ju verkligen snitsigt, att lura både Saul och oss tittare att friheten var nära samtidigt som Carrie ledde honom rakt ut på talibangatan? Mycket snyggt och sneaky.

Lockhart, ja, han är väl typ sämst på att vara CIA-boss? Säger fel saker, klampar omkring som en elefant i en säkerhetspolitisk porslinsbutik full av ömtåligt diplomatiskt porslin. Fast det där med att förhandla med terroristerna kanske bara är en luring? Det är ju inte så att ärlighet tycks ha något större värde i den här branschen, direkt.

INGRID: True that. Bäst att inte dra för snabba slutsatser här.

Några tankar  inför nästa veckas avsnitt:

– Apropå det eventuella ”Khan är egentligen kär i Carrie-spåret”, att Quinn egentligen skulle vara kär i Carrie har ju inte riktigt plockats upp igen, mer än i eventuella subtila hintar. Kommer detta tas upp igen?

– Den amerikanska ambassadörens man ligger onekligen risigt till efter att Khan avslöjat honom för Carrie. Nu är frågan hur Carrie kommer att använda sig av informationen; sätter hon dit Dennis Boyd direkt eller spelar hon med för att få pejl på vilka han samarbetar med?

– Kommer Saul nånsin bli fri från talibanerna? Och i så fall – HUR?!

Homeland visas på Svt måndagar kl 22.10 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.