Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-klubben: Homeland säsong 4, del 3

tvklubb_homeland

TV-Klubben fortsätter kolla på och diskutera Homeland säsong 4. Som vanligt, varning för spoilers :

INGRID: Utgångspunkten för Homeland, när serien startade, var ju superdramatisk – hemvändade krigsfånge är eventuellt omvänd och potentiell terrorist – men det där finns ju inte kvar längre. Och den här säsongen är fortfarande långsammare och mer lågmäld än tidigare, lite annorlunda. Men jag gillar det. Och, det var ju faktistkt en stor vändning här, när det visade sig att terroristen som var anledningen till att CIA bombade bröllopsfesten i början, och som de var helt säkra på att de dödat, visade sig vara levande! Och att Aayan har full vetskap om detta. Hur är han inblandad egentligen?

Mitt mest bestående intryck just nu är annars att Carrie verkar tappa koncepterna mer och mer. Nu är ju inte jag expert på det här med agentarbete, men verkar det inte hela tiden som att hon vill göra saker lite överilat? Alla andra i gänget protesterade till exempel när hon plötsligt ville slå till mot den misstänkte mannen de övervakar, hon verkar inte direkt ha världens bästa säkerhetstänk – och inte minst, vad i hela friden håller hon på med när det gäller Aayan? Att Carrie alltså ”förförde” den här typ 17-årige killen som hon låtsas hjälpa och skydda i sitt hem, var det planerat från hennes sida som en del i att manipulera honom? Det verkar i så fall rätt otroligt att nån av hennes kollegor skulle varit insatta i den planen i förväg…

ADRIANNA: Jag tycker att det känns mer och mer som att Carrie improviserar allt eftersom. Precis som du säger tycks hon inte för en sekund överväga konsekvenserna av sina handlingar, utan kör på hej vilt i hundrasextio utan en tanke på vad det kan innebära för hennes team eller någon annan som kan råka komma i vägen. Case in point – den här helt galna Aayan-historien! Under hela tiden som det pågick satt jag och halvskrek åt tv:n i ett desperat försök att få Carrie att SLUTA MED DESSA VANSINNIGHETER, men det visade sig ju vara förgäves. Jag menar, vad fan ska hända efter det här? Vad händer när teamet får reda på det? Hur kan hon alls försvara vad hon håller på med? Men det är väl det som är själva poängen, antar jag, manusförfattarna vill visa att Carries handlingar nu en gång för alla gått över gränsen för vad som är okej. Eller ja, igen, kanske jag ska säga.

INGRID: Ja, kanske kommer det här verkligen få konsekvenser för Carrie? Jag hoppas det, det skulle vara jättemärkligt dramaturgiskt om det inte fick det.

homeland41

In other news – det visade sig att den amerikanska ambassadörens make,  förutom att undervisa på ett universitet också har stulit hemliga dokument från sin fru, och lämnat dem till Sandy Bachman. Och nu blir han utpressad av den pakistanska säkerhetstjänsten som vill att han ska fortsätta stjäla dokument, medan han själv bara försöker fly hem till USA igen. Men jag hängde inte riktigt med här – om det var ambassadörens man som var Sandy Bachmans källa, vad var det för dokument Bachman fick som kunde hjälpa honom med information som var intressant för CIA:s terroristjakt? Varför skulle den amerikanska ambassaden ha sådan info. Jag fattar inte!

ADRIANNA: Helt ärligt hängde jag inte riktigt med där heller. Jag måste säga att jag hittills inte är så imponerad av den fjärde säsongens plotlines, det är mycket snack hit och dokument dit, men det blir aldrig någon riktig spänning av det. Jag saknar de första säsongernas nagelbitarcliffhangers, när man satt och förbannade eftertexterna för att de innebar att det skulle dröja en hel VECKA tills fortsättningen. Nu känner jag mer; ”Jaha, är det måndag igen? Okej, då kan man ju se Homeland. Antar jag.”

Vad tycker du, Ingrid? Känner du dig gripen av den här säsongen än så länge?

INGRID: Jomen jag tycker ändå att det börjar ta sig nu. När det här avslutet var slut kändes det först lite ”jaha”, men när jag funderade igenom vad som faktiskt hände i det insåg jag att det ju faktiskt börjar bli riktigt spännande! En förmodat dödad terrorist visar sig leva, ambassadörens man är korrupt och läcker hemliga dokument, och Carrie ligger med misstänkt terrorist – det börjar väl ändå likna nåt va?

Några tankar inför nästa veckas avsnitt:

  • Quinn har anlänt till Islamabad – men han är fortfarande fast övertygad om att han vill lämna CIA. Hur länge kommer han palla att hänga kvar ?
  • När Saul mötte representanten för pakistanska säkerhetstjänsten ISI – var det verkligen så smart av honom att beskriva  hela deras teori om hur och varför Sandy Bachman dödades?
  • Hur realistiskt är det att Aayan går på Carrie och Faras bluff om att de är journalister på en tidning, som genom att han berättar sin historia för dem också kan få ut honom ur Pakistan, ge honom asyl och dessutom fixa en plats på en prestigefull läkarutbildning i England?

Homeland säsong 4 sänds på Svt måndagar kl 22.10, och finns även på Svt Play

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.