Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-Klubben: Homeland säsong 5, avsnitt 4

Homeland 5 TV-klubben

Dags för TV-Klubben att konferera om veckans Homeland-avsnitt! Nu har vi kommit fram till avsnitt 4, och missade du förra veckans diskussion kan du åtgärda det här. Som vanligt är det varning för spoilers.

Ingrid: Quinn tänkte såklart inte döda Carrie, bara fejkdöda henne, vilken tur! Men det var inte särskilt varma känslor han uttryckte när hon vaknade upp förvirrad efter att ha blivit nedsövd och bortförd. Det var snarare snabba ryck, typ ”ditt namn står på en kill list. Nu skär jag mig i handen för att smeta in ditt ansikte med blod, så, spela död”.  Så Quinn tänkte uppenbarligen hjälpa Carrie genom att inte faktiskt döda henne, utan bara fota henne fejkdöd och lämna den bilden till sin uppdragsgivare, men han verkar inte direkt göra det med glädje. Det är som att han verkar irriterad på Carrie för att hon har ”försatt sig själv” i den här situationen, eller hur tolkar du hans beteende?

Adrianna: Jag vet inte om det kanske är tänkt så att man ska tolka Quinns kyla som hans post-Syrien-jag? Det är ju uppenbart att han blivit ännu mer avstängd känslomässigt sen han och Carrie sist ”umgicks” ( de umgås ju aldrig egentligen, de är alltid bara på uppdrag eller på flykt från ett uppdrag, ständigt för mycket på tapeten för att gå på bio och äta tapas och sånt), och med tanke på att han aldrig varit särskilt touchy feely hugsy så vill inte det säga lite. Det må vara typ två år sedan de sågs, med en massa outrett mellan dem, men för Quinn är allting bara objektiva fakta. Han tar inte in något av det. Det är i alla fall min tolkning, om det nu inte är så att han faktiskt är sur på henne för nånting. Men vad skulle det vara?

Ingrid: Det kanske är en kombo av post-Syrien-avtrubbning och allmän Carrie-irritation. Det stämmer ju verkligen som du säger, att Quinn bara verkar se allt som objektiva fakta, han reagerade ju knappt ens när han såg Carries namn på kill listen. Men om han nu är så proffsig är det ju faktiskt lite märkligt att han inte ens ifrågasätter att det är Saul som är avsändaren, precis som Carrie påpekade.

Adrianna: Hon den där jobbiga journalisten var ju igång nu igen också (när är hon inte det?), och lyckades liksom i förbifarten konstatera att hon tycker att Carrie borde sparkas för att hon inte kunnat garantera säkerheten i flyktinglägret. Det är verkligen som upplagt för att man ska bli vansinnig på henne! GARANTERA SÄKERHETEN SJÄLV DÅ. Och sen gick hon och pratade med en massa coola hackare vars säkerhet hon äventyrar genom att ens vara där. Typiskt tråkiga journalisten att vara så vårdslös. Typiskt.

Ingrid: Ja, så enerverande. Och det visade ju sig att det var den andra killen på porrstället som hade mixtrat med usb-minnet och tagit de viktiga dokumenten för att sälja dem till nån ryss istället för att journalisten skulle få dem. Super-duper-bra idé. Och man undrar ju vad som kommer hända med innehållet i dokumenten nu.

homeland

Ska vi snacka lite Saul och Allison? Är de alltså ett radarpar nu? Det där med att det innan förra avsnittet inte ens hintats om att de hade nåt ihop verkar glömt nu, när de både firar judiska högtider och smider planer om att avsätta Syriens president ihop.

Adrianna: Haha, ja det känns kanske inte heeelt trovärdigt. Men å andra sidan kanske det bara är vi i publiken som inte fått veta nåt om deras relation, alla andra verkar ju vara helt med på tåget som sagt. Det skulle inte vara första gången vi förts bakom ljuset, om man säger så. Saul och Allison har säkert fått priset ”Best couple” på CIAs firmafest redan, skickat iväg såna där hemska personliga fotojulkort och bjudit hem Dar Adal på Thanksgiving dinner.

Men oavsett om de är nya Kimye eller inte så verkar det ju inte ha gått så bra med plansmidandet med tanke på att avsnittet slutade med att ett plan sprängs i luften. Ett plan som hade deras nya tilltänkta syriska president och hans familj ombord. Någon ligger steget före, men VEM? Och i samma veva fick vi ju reda på att det var ingen mindre än Allison själv som beordrat åtminstone hiten på Quinn, om inte beställningsjobbet på Carrie också. Och där för hon garanterat Saul bakom ljuset, som nog inte hade varit så nöjd vid frukostbordet om han visste vad hans sängkamrat pysslar med. Får man hoppas.

Ingrid: Ja, det hoppas jag med. Med tanke på Carrie och Sauls tidigare väldigt starka relation, där Saul ofta varit den ende som har förstått Carrie och försvarat hennes ibland oortodoxa metoder, så hoppas man ju på en återförening. Om Saul är med på den här jakten på Carrie skulle det verkligen vara det ultimata sveket.
Den här storyn om att CIA smider planer för att få bort president Assad i Syrien är onekligen väldigt spännande. Inte bara som i tv-spännande utan som i spännande på riktigt, med tanke på hur verkligheten faktiskt ser ut. Det är ju en av Homelands styrkor, att det verkligen är en serie som är uppdaterad och placerad i vår nutid (och ibland får den förstås kritik för hur den skildrar detta). Undrar hur mycket sådana planer som faktiskt finns på riktigt nu, och hur de ser ut…

Några tankar inför nästa veckas avsnitt:

  • Varför pratar inte tyskarna tyska med varandra?! Man blir ju galen på sånt.
  • Kommer Quinn mjukas upp lite nu, efter att ha blivit skjuten och sen omhändertagen av Carrie? De kommer väl behöva fly och gömma sig tillsammans nu.
  • Vad kommer tyske pojkvännen Jonas göra nu när Carrie är försvunnen? Kommer han försöka luska i vad som har hänt?

Homeland visas på SVT och SVT Play. Avsnitten läggs upp på SVT Play måndagar kl 22. De sänds sedan i SVT24 måndagar kl 22.45 och kommande söndag i SVT1 kl 22.00.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.