Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-klubben: Mr. Robot säsong 1 – Avsnitt 5

MrR1

Nytt avsnitt, nya möjligheter. Det är den dagen i veckan när det är dags för TV-Klubben att diskutera ett nytt avsnitt av Mr. Robot, som visas på SVT just nu. Vi har kommit fram till avsnitt 5 och missade du diskussionen om förra avsnittet kan du åtgärda det här. Nu kör vi, häng gärna på i kommentarsfältet, och varning för spoilers!

Lindman: Vi var ju inte nöjda någon av oss med förra veckans sömniga knarkeliknarkdimma, men en storstjärna reser sig oftast på 9 och visst var vi på speaking terms igen, jag och Mr. Robot. Det är svårt att ta in men vi är faktiskt redan halvvägs i säsongen och har fortfarande inte en susning om vad som egentligen pågår. Det är ju fullständigt lysande! Elliot har nu spenderat fem hela avsnitt i någon form av högteknologisk limbo där han har pendlat mellan FSociety, For The Win och FSociety, Go Fuck Yourselves.

Efter att ha tagit sig ur förra veckans hallisar var vår favorithacker nu tillbaka i gammal god form och med ett hämndbegär värdigt  Inigo Montoya gav han sig efter sin ärkefiende. Det var helt enkelt dags att börja låta företaget som knäckte farsgubben betala. 3xploits var ett avsnitt som spelade mig rakt i händerna och ytterligare skruvade till saker och ting för mig, Elliot, Darlene och övriga inblandade och möjligen även omkullkastade eventuella egna teorier kring hur det hela ligger till. Nu väntar jag bara på dominoeffekten. Vad säger du Ingrid? Håller du med om att det var pukor och trumpeter igen eller är fortsatte det i C-moll för din del?

Ingrid: Det här var helt klart ett bättre avsnitt än förra veckan. Nu blev det ju spännande, när Elliot tog sig in på den här dataanläggningen Steel Mountain som FSociety skulle sabotera, och det gick ju inte lysande bra från början, kan man väl säga. Lite klantigt av hackarna att missa att den person de riktat in sig på, som skulle föra dem till rätt plats, var borta från jobbet på grund av att hon fått barn samma dag.  Med tanke på att de kollat upp så många andra detaljer? Men sen dyker Tyrell Wellick plötsligt upp! En tillfällighet verkligen? Och sen avslöjar Tyrell att han vet att Elliot satte dit Terry Colby för hackerattacken, men att han inte kommer avslöja det för nån… fattar inte riktigt varför.  Måste erkänna att jag inte riktigt hänger med i vad det är FSociety ska göra riktigt heller, särskilt hängde jag inte med på det här med den kinesiska hackergruppen som hoppade av, och som därmed verkar ha pajat planen. Har du koll Lindman?

MRR51
Are you for real?

Lindman: Kanske inte helt solklart det där men Dark Army är en kinesisk grupp som hackar för cash och de var väl egentligen bara med för att hjälpa till att hacka. Gänget sitter trots allt på tung kompetens inom området och the more, the marrier eller nåt. Hur som helt, FSociety kontaktar gruppen genom Cisco, d.v.s. Darlenes ex som ju har dykt upp lite här och där på sistone och de hade alltså en överenskommelse när det gällde Steel Mountain. Dock fick vi väl inte riktigt veta varför de plötsligt drog sig ur dealen.

Ingrid: Nej, det återstår väl att se antar jag!

Lindman: Annars måste jag säga att det fanns ett par riktigt sköna scener i det här avsnittet. Dels när Elliot trycker ner stackars Bill, den där snälla farbrorn som håller i rundturen på Steel Mountain. Man riktigt såg hur båda led och stämningen var verkligen pressad. Stackars Bill behövde nog en kram efter det där alltså. Men Elliot som enligt en hjärtslitande flashback blivit nedtryckt av sin mor på samma sätt mådde nog skapligt pyton han också. Men for the greater good och allt det där. Han hade väl inget val helt enkelt.

Ingrid: Riktigt jobbig och bra scen. Det där sociala är ju inte Elliots starka sida, men med Mr Robot (?) i örat så gick psykningen riktigt bra. Den där intensiva stirrande blicken gör väl sitt till, kan man tänka sig.

Lindman: Seriens än så länge mest klockrena dialog ägde rum på den där lunchen där Tyrell fullständigt pissade på servitörens mediokra liv och höjde sig själv till skyarna för att sedan avsluta det hela inne på herrtoan där Wellick och Elliot hade en suverän mind beef. När lillstekarn kläckte det redan nu klassiska citatet  “Even extraordinary people are driven by human banalities, and unfortunately we’re all human. Except me” för att sedan följa upp det hela med ”Enjoy your long boring ride home. I’ll take the helicopter.” var det ju bara att ställa sig upp och applådera. Så fruktansvärt snyggt exekverat ögonblick där Wellick mycket väl medvetet trycker ner den paranoida Elliot som nyligen valde att avstå ett liv i nyrikedom. Sist men inte minst. Den helt absurda scenen där Wellick med flickvän är inbjudna på vin hos den starkaste kandidaten till posten som ny CTO på E-Corp. En bjudning som slutar i att han förolämpar värdparet in absurdum och smiter in på dass för att tyst psykostirra mellan benen på snubbens fruga under tiden hon lättar på trycket och sedan bara gå. Martin Wallström går verkligen från klarhet till klarhet när det gäller racet för titeln ”creepy douchbag of the year.”

MRR52
Radarparet levererar igen!

Ingrid: Ja, Martin Wallström spelar så jävla bra här alltså! Med en glimt av absurd humor spelar han Tyrell Wellick så det blir en njutning att kolla på. Fun fact Lindman: jag var faktiskt på skol-utbyte på Island med Martin Wallström i gymnasiet. Sen när de isländska eleverna kom till Uddevalla och hälsade på minns jag att vi gick i grupp på bio och kollade en 17-årig Martin i sin näst första filmroll, en liten roll i Före stormen. Svårt då att föreställa sig att man skulle sitta femton år senare och bli amazed över hans tolkning av en fullblodspsykopat i en av de bästa amerikanska tv-serierna på länge!

Lindman: Snyggt Ingrid! Jag visste väl att det fanns lite stargazing hos dig som du kan plocka fram när man minst anar det. Härligt också att Angela slog första och sista (?) spiken i Ollies kista. Han bör väl få det lite svettigt framöver nu när hon infekterade Allsafes nätverk med hjälp av hans arbetsdator och äntligen lämnade rövhålet åt sitt öde. Good for you Angie!

Ingrid: Ja, älskade det! Ollie, vilken fjant. Dock fick man ju inte se något av själva effekten av att hon infekterat nätverket hos Allsafe, vad kommer det innebära egentligen? Och vad kommer det innebära för Elliot?

Lindman: Den som lever får se! Men jag är toknöjd igen och ser redan fram mot nästa drabbning! Men visst pratade väl Mr. Robot och Shayla med varandra i slutet?

Ingrid: Ja, förra veckan diskuterade vi ju teorin om att Mr Robot bara skulle finnas i Elliots huvud, men i det här avsnittet såg man ju honom faktiskt prata med andra personer än bara Elliot, så vete fan. Det är ju fortfarande något märkligt med Mr Robot, han sticker liksom ut så från hackergruppen.

Och trots att jag är så allmänt förvirrad över typ allt i den här serien, så är jag också tillbaka på banan igen efter förra veckans allt för flummiga sidospår.

Mr Robot  visas på SVT och SVT Play

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."