Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-Klubben: True Blood, säsong 7, avsnitt 5

trueblood

Dags för veckans höjdpunkt, TV-Klubben snackar True Blood! Idag avhandlas avsnitt 5 i den allra sista säsongen, och om du inte vill ha några spoilers så är det bäst att du slutar läsa NU.  Som vanligt har vi med oss vår gästexpert Martin Nygren!

EMBLA: Jag fick meddelande av dig Martin, som såg avsnittet före både Ingrid och mig. Förväntningarna du skruvade upp var ju inte nådiga. Först undrade jag om du möjligen tagit valium när du kollade eftersom det började ganska segt. Men sen fattade jag vad du pratade om. Det var ju en hel del av förra veckans önskningar som infriades! Ja, Eric Northman ska ge sig på Sarah och ja, Lafayette och Jessicas pojkvän är sugna på varann. Mycket händelserikt. Dessutom är ju Bill också smittad, vilket kanske kan innebära att vår profetia om att allt går åt helvete för alla vampyrer är rätt?

INGRID: Ja det var sannerligen ett händelserikt avsnitt, med mycket känslor! Det är ju uppenbart att James och Jessica inte är helt rätt för varandra, och inte heller Jason och Violet. Även om otrohet ju inte direkt är det perfekta sättet att lösa sånt här på – så tack gode gud att James och Lafayette äntligen fick ihop det! Detta ledde ju i förlängningen till att Jason och Jessica hookade upp igen – tror ni de kommer bli ihop på riktigt nu? För även om jag håller med dig Martin om det du skrev förra veckan, att Hoyt och Jessica var ett fint par, så måste jag nog ändå säga att jag föredrar Jason, ”the sweetest man alive”, som Jessica kallade honom.

james lafayette

Men! Vad tror ni Violet kommer hitta på nu? Hon såg ju minst sagt blodtörstig ut när hon insåg vad som försiggick bakom sovrumsdörren. Och en annan, ännu större fråga, är väl hur och av vem Bill egentligen blev smittad?

MARTIN: Ja, det är ju frågan? Och samtidigt så känns det som om procentsatsen nog ökade lite i och med att Bill också är smittad, alltså procentsatsen för att hitta ett botemedel.

EMBLA: Jasså du tänker så… Ja det är förstås också en möjlighet. Och ja, det där otrohetsdramat var ju skumt, Jessica som var så ledsen gör samma sak mot någon annan – kan det bli en vampfajt klorna ute nästa avsnitt tro? I övrigt tycker jag den där festen var lite rolig, var kom alla nya ”kompisar” ifrån? Lite som i Hem till gården när det är byfest och plötsligt en massa nya ansikten dyker upp för att fylla upp.

MARTIN: Den var en perfekt inramning till avsnittet och precis vad som behövdes för att hålla Sookies gråt-leende i schack.

Men vare bara jag som kände att Violet har haft onda ögon till Jess i mer än ett avsnitt nu? Vi har nog fangbanging av en helt annan innebörd att vänta!

EMBLA: Hahaha! Jamen verkligen. Är det ex-grejen som spökar tro? Violet är ju ingen varm och härlig karaktär så man har ju en aning om hur en sån fajt skulle kunna sluta!

MARTIN: Jo, jag tror tyvärr att lilla Jason visar allt för tydligt att han har haft och kanske fortfarande har känslor för Jess.

INGRID: Visst har han, han får ta och dumpa Violet oavsett, hon är ju skitjobbig.

MARTIN: Den här serien har för första gången sen jag började kolla blivit ett ganska löst kort, handlingsmässigt alltså. Man har alltid kunnat ana hyfsat vad som komma skall men nu känns det som ” all bets are off” vilket både är en härlig och panikartad känsla.

EMBLA: Jag är osäker. Tycker både att det är den känslan du beskriver Martin, men samtidigt känns det mycket mer trevande och otajt än innan. Långdragna scener och så vidare som får mig osäker på om de själva vet riktningen? Känns ibland nästan som de skrivit manus på samma sätt som vi skriver de här recensionerna..!

MARTIN: Jo, det kan tyckas, men en sån stor produktion har jag svårt att tro lämnas åt slumpen….

INGRID: Det finns ju ingen riktig ”big bad” den här säsongen, på det sättet är det ju lite mer löst och en osäker riktning, men jag gillar verkligen den där ”all bets are off”-känslan som är nu! Har varit lite mer oengagerad de två senaste säsongerna, men nu när jag verkligen hittat tillbaka till True Blood får jag lite separationsångest att det snart är slut….Håller inte med om att det är långdraget och segt Embla, haha, hur hetsiga vill du ha dina serier egentligen?  I och för sig, det där tillbackablickandet till inbördeskriget som Bill höll på med hela avsnittet var ju inte jätteexalterande direkt. Jag måste ha missat poängen där, eller varför han över huvud taget kom att tänka på det just när han var på festen hos Sookie. Vad tror ni?

bill tillbakablick
Back in the days.

MARTIN: Hmm, jag satt också och väntade på en tydligare koppling till nutid men jag antar att man bara vill understryka hur j-vla länge han levt och hur mycket elände han upplevt för att ge hans truliga bita-i-läppen-darr en extra svart dimension.

EMBLA: Ja, den sidostoryn är verkligen helt iskall för mig, bryr mig nada om hans förgångna. Men det jag tänkte på var att han kanske ska få något slags closure med sin gamla fru och gå vidare med Sookie?

MARTIN: Jo, det kanske var det det handlade om.

EMBLA: Vi verkar vara oense om tempot i serien och jag tror nog att jag blir lättare uttråkad än vad ni blir? Jag tycker egentligen bara om att se Eric Northman och Lafayette nu. Hur känner ni för sidetracksen med Bill, Sookie, Sookies brorsa och övriga?

MARTIN: Du är kanske en lite mer instant gratification-typ medans Ingo och jag är mer suga-på-karamellen-typer? Jag är ganska tillfreds med hur lunket går nu, det är tillräckligt med intressanta storylines för att även hålla de lite blekare karaktärernas storys flytande, men skulle dom sen inte lyckas knyta ihop skiten så blir det nog annat ljud i skällan ska ni se.

INGRID: Jag känner igen mig i din beskrivning i alla fall, Martin! Jag tror jag gillar de flesta sidohistorierna nu faktiskt, blev till och med lite rörd när Andy friade till Holly och myste lite när de söp sig fulla på tequila och den där vampyren flörtade med Arlene.

EMBLA: Huvvudet på spiken, Martin! Och jag tycker jag fått så mycket sånt i andra säsongerna, därför blir jag lite förvånad av lunket nu, på slutet! Men håller fortfarande andan för hur det ska eskalera och är inte egentligen så uttråkad som jag kanske låter. Men gärna en bonanza av Northman/Pam och Lafayette nästa gång.

MARTIN: Abselut, och mer strypgrepp på Sarah Newlin tackarr

EMBLA: Ja det glömde jag sätta på önskelistan – en utdragen tortyrscen!

INGRID: Och mer Eric Northman i cowboyhatt! Eller?

pam eric

 

 

2 COMMENTS

  1. Gillar verkligen att läsa True Blood recensionen utav er 3. Mycket eftersom min kära M (inbitet TB-fan) skriver av sig.
    För mig så har jag bara Tara, Tara, Tara i huvudet. Eftersom ingen egentligen vet om Tara dog så undrar jag om det kan vara så att hon blev smittad av I-don’t-know-who och gav sig på Eric i Åreskutan, Afrika eller whatever och nu gav hon sig på Bill? Jag vet inte, jag bara lägger pussel. Jag tror att vi får möta vår queen of the damned i slutet. Vad tror ni? Är jag ute och cyklar, eller har vi missat något?

  2. Vad kul att höra, Daniel! Alltså, min första tanke var att man ju fick se henne på festen ändå, men det är förstås inget som säger att hon inte kan ha gått bananas ändå. Vi glömde faktiskt kommentera Taras mamma som i det här avsnittet greppade kniven för att få sig lite vampblod – man har lite svårt att veta vad den sidostoryn ska ta vägen tycker jag. Å ena sidan är jag spytrött på hennes små utfall och å andra sidan hoppas jag det är vägen till en stor Taraplott! Hoppas med andra ord att du har rätt! 🙂

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.