Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

TV-Klubben: True Blood, säsong 7, avsnitt 6

trueblood

Det börjar dra ihop sig nu, bara fyra avsnitt kvar på sista säsongen av True Blood, och som vanligt kommer vi spoila järnet i TV-klubbens diskussion av veckans avsnitt. Så känn dig spoilervarnad. Embla har stuckit på semester, men Ingrid och vår gäst-True Blood-expert Martin Nygren håller ångan uppe! Var gärna med och diskutera om ni håller med oss eller tycker vi är ute och cyklar.

MARTIN: Vad säger man – snaran börjar så sakteliga dras åt runt sista säsongen av True Blood, och man märker att tempot ökar lite grand för varje avsnitt nu tycker jag. Hur tänkte du runt det här med bomben att Sarah bär runt på kuren för hep v, Ingrid?

INGRID: Ja, nu händer det verkligen stora grejer hela tiden. Tydligen svalde alltså Sara Newlin ett motgift mot hep v innan allt brakade samman – och i slutet av avsnittet såg vi ju hur hennes syster verkar ha blivit botad! Av att ha druckit Sarahs blod, får vi anta. Det här kommer ju verkligen som en bomb, som du säger Martin. Det här avsnittet präglades rätt mycket av en tung avskedsstämning, som att tiden nu rinner ut för allihop. Inte minst för att Jessica och Sookie får veta att Bill är smittad, och att hans sjukdom dessutom verkar utvecklas snabbare än hos andra. Men finns det alltså hopp nu för våra kära smittade vampyrer Eric och Bill? Och kommer i så fall båda bli botade? Något säger mig att minst en av dem kommer ryka med… men å andra sidan känns det inte direkt som man kan gissa sig till nåt som ska hända nu överhuvud taget. Vad tror du Martin?

MARTIN: Näe, det är svårtippat, men jag är benägen att tro detsamma, en av dom stryker garanterat med. Sen vet inte jag om jag ens visste att människor kunde få viruset? För det verkar ju som att Sookie är smittad?

INGRID: Håller med, att människor kan smittas har väl bara antytts tidigare, när Eric på flygplanet sa till blodgivar-tjejen att han var sjuk och hon reagerade med ”men det här är ju mitt jobb”.Underförstått att hon blivit smittad och därför inte kan fortsätta jobba som ”blodgivare”… Nu är alltså Sookie smittad, men hur det påverkar människor är fortfarande högst oklart. Kanske är de bara bärare av viruset utan att utveckla sjukdomen?

MARTIN: Hmm, och sen det här med Tara? What’s up with that? Det är nästan det mest spännande just nu, är bara rädd att min käre sambo ska få rätt, han som hela tiden har sagt att han inte tror Tara är död överhuvudtaget.

INGRID: Ja, det här med Tara pendlar ju verkligen fram och tillbaka, ena stunden tror jag att hon verkligen är borta, andra stunden att det är nåt skumt. Och nu när Lafayette också fått kontakt med henne ”på andra sidan”, när han tog V tillsammans med Letty Mae, då börjar det ju luta mer åt andra hållet minst sagt. Jag menar, han har ju visat sin mediala förmåga tidigare.

tb
Letty Mae och Lafayette tar en tripp

INGRID: Jason och Sookie hade ju ett fint samtal om kärlek, och det är uppenbart att han inte vill vara med Violet längre. Nu tror han ju att det gick lättvindigt eftersom hon lämnade honom, med ett avskedsbrev, men det är ju uppenbart att hon inte kommer låta det gå så enkelt. Efter att ha smashat Jasons inredning stack hon ju till skogs och lockade med sig Andys dotter Adelyn och Hollys son som var ute och kuckelurade. Vad tror du Violet har på gång egentligen?

MARTIN: Asså, mig veterligen har det väl aldrig varit ett val för Jason om huruvida han ville vara med Violet eller inte? Ja, hon vill ju åt Adelyn av nån anledning, om det är för att hon hoppas kunna utkräva hämnd i dagsljus med feblod i maggen eller vad det kan vara, det återstår väl att se. Det är nog det som är tjusningen just nu tror jag, att man inte har en jävla aning om vartåt det barkar.

INGRID: Verkligen, det är helt jävla öppet, härligt! Och du har såklart rätt i att det inte riktigt varit ett val för Jason med Violet, han uttryckte ju till och med för Sookie att han snarare varit rädd för henne…

Men du, vad tänker du om sidostoryn om Sam och hans gravida flickvän? Känns inte den helt ointressant just nu, som att man glömt bort att de ens är med? Stackars Sam tänker jag, han har ju verkligen varit en framträdande karaktär tidigare, men just nu verkar det som manusförfattarna skriver den sidostoryn lite med vänsterhanden.

MARTIN: Sam har ju haft en framträdande del av plotten i alla säsonger hittills och det är väl endast som en liten hommage till hans karaktär som han är med i bild över huvudtaget nu känns det som. Har svårt att se hur han skulle kunna göras viktig för ploten igen.

INGRID: Hur mäktig var inte slutscenen förresten? Grym soullåt på soundtracket, och Eric och Pam, fortfarande i sina republikan-outfits, som skrider fram till Sarahs systers dörr i slow mo, och möts av bomben att hon blivit helad. Får lite rysningar av såna snygga scener!

MARTIN: Slutsekunderna var som ett enda långt klimax, och jag kan verkligen inte fatta var det ska ta vägen nu.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.