Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Filmtips för proffs på amatörernas afton.

valborg

Ikväll är det minst sagt amatörernas afton – snäppet värre än nyår, snäppet mer obegripligt än midsommar. För er som inte tänker spendera kvällen med att dricka er fulla alternativt se på när den yngre generationen gör det rekommenderar jag härmed 3 sköna rullar att sällskapa med. Temat är ändock detsamma: fyllon.

Barfly: Från en tid då Mickey Rourke var det hetaste någon som dras till män kunde vila ögonen på kommer den här bortglömda rullen där Mickey och Faye Dunaway spelar två alkisar som hittar varann i yrsel och tragik. En riktigt bra film om jag minns rätt. Plus att den får den där extra flaskan vin att ligga i lä.

Leaving Las Vegas: Jag är inte precis nåt fan av Nicholas Cage, men packad och tragisk – det passar honom. En lite halvjobbig film som ändå bitit sig fast. Varning dock för en besk eftersmak för den som tänker okynnesdricka vin till – välj alkoholfritt.

Arthur, eller En Brud För Mycket: Det är inte ofta man hör talas om Dudley Moore numera. Han är en sån där skådis man inte vet om han är ”ex” eller om han är död. Den här filmen såg jag dock många gånger av nån anledning. Det kanske helt enkelt är så att det är kul att kolla på folk som är duktiga på att spela fulla. Eller badar med hatt.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!