Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Var med och kickstarta ett nytt Star Wars-projekt

Nu har du chansen att bidra till att Star Wars-universumet utökas! Hjälp till att skapa serietidningarna Legacy of Darkness och Seeds of Betrayal via crowd funding-tjänsten Kickstarter.

Ni minns väl att vi skrev om den svenska regissören Rasmus Tirtzitis då han släppte sin film Vilsen? Om inte så kan du läsa om den HÄR. I samma recension så nämns även Rasmus tidigare projekt, Star Wars: Threads of Destiny. Ett YouTube-fenomen med då över 9 miljoner visningar. Nyligen togs filmen ner på grund av en musiksnutt som Disney inte ville att de skulle använda, men frågan kvarstod ändå: Kommer ToD få en uppföljare? Nyligen viskade en liten fågel i våra öron att Ja, det kommer att komma inte bara en, utan två till historier i samma serie. Om vi alla hjälper till lite vill säga.

Threads of Destiny var alltid tänkt att vara kapitel 1 av 3. Tyvärr tog produktionen av den första filmen ungefär 9 år att slutföra, så att försöka hinna med två till i samma anda var inte att tänka på. Men efter ett enormt publikstöd och starka åsikter från fansen, varje vecka sedan filmen släpptes 2014, har de därför valt att fortsätta serien, men i ett annat medium. Rasmus kom i kontakt med en serietecknare som sökte samarbete och då tog Rasmus chansen att kunna få historien att leva vidare, i serieform.

Tanken är att det ska bli en 4-dels serietidning av historien i ”Legacy of Darkness”, för att fortsätta berättelsen om karaktärerna Arianna, Raven och Lord Siege. Men detta kommer endast bli möjligt om fansen hjälper till. Därför tar de till Kickstarter, och vi borde alla hjälpa till för att detta ska bli verklighet.

Manus har finslipats i flera år och nu står produktionen i startgroparna. Slutresultatet ska bli en fantastisk sci-fiupplevelse uppdelad på fyra nummer á 22 sidor, den fjärde på 30 sidor, av högklassig, fullkolorerad tidning. Alla fyra nummer är limiterade och garanterade samlarobjekt för alla fans av Star Wars.

Målet är att samla ihop 25.000 kronor som i sin helhet kommer att användas till produktionskostnader, artisteri, färgläggning och textning. Ca 30% av kostnaderna går till tryck, portokostnader samt brevmaterial, påsar och kuvert. Kickstarter tar 10%. 25.000 kronor räcker till att skapa digitala kopior av Legacy of Darkness tidning #1 och om kampanjen ger mer ekonomisk stöd än 35.000 kronor trycks det hela i fysiskt format. 45.000 kronor ger fansen tidning #2, 55.000 kronor tidning #3 och 80.000 kronor tidning #4, den sista i serien. Över 100.000 kronor ger fansen även en 2-3 minuter lång fanfilm skapad ur manus till Legacy of Darkness. Och slutligen ger 130.000 kronor Rasmus möjligheten att gå vidare och börja producera Seeds of Betrayal i samma serietidningsformat. Attraktiva perks följer naturligtvis donationerna.

”Jag brinner för detta projekt och skulle tid och ekonomi inte vara betydande frågor att ta i
beaktande, så skulle projektet kanske bli film i alla fall. Tyvärr är det nästan omöjligt att idag göra
samma sak med nollbudget som vi gjorde med Threads of Destiny. Vi talar om miljoner istället för
gratis och galet engagemang samt en dröm som på papper ser nästan omöjlig ut. Samtidigt är
serietidningsformatet något som är internationellt mycket gångbart och en konstform som man i
dessa tider måste värna om för annars finns risken att den tynar bort och försvinner i denna digitala
tidsålder. Legacy of Darkness och Seeds of Betrayal ska ses som spännande uppföljningar till
Threads of Destiny men också som en insats att bevara och främja serietidningskonsten.”

-Rasmus Tirtzitis

 

Kickstarter-projektet drar igång idag 26 september, kl 09:00. HÄR hittar du projektet, och passa på att se filmen Threads of Destiny på samma länk, när du ändå är igång. Du har en hel månad på dig att bidra, men missa inte tillfället att skapa en till del i Star Wars-universumet!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.