Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Varför jag snart inte kan se anime längre

Jag har alltid älskat anime. Jag älskar stilen och mest av allt älskar jag vad den låter karaktärerna göra som aldrig hade gått i live action. Jag älskar att det är tecknat för vuxna och jag älskar att lyssna på japanska. Några av världens mest episka fightingscener jag sett är anime, och några av de mest brutala produktionerna också. Men på senare tid räcker det tyvärr inte längre. Det finns en aspekt av anime som ger mig en sur smak i munnen och som jag inte kan blunda för längre och det är sexualiseringen av kvinnor, särskilt unga kvinnor.

Ni som är bevandrade i genren vet att det finns olika grader av ambition i anime, precis som så mycket annat. Från vackra mästerverk till billigt skräp. Vad som dock skiljer animen från andra genrer är att den skeva kvinnosynen genomsyrar hela det spannet, från det nedre skiktet ändå upp till toppen. Sen är ju skillnaden att om du ser en bit av en trosa i en live action-film så kan det vara av misstag, men du ritar inte in en trosa eller en nip-slip av misstag.

Anime pantie shot

Det finns säkert de av er som tycker att det här är och alltid bör vara en del av animen, men om #metoo har lärt oss något så är det att förändring kan ske, överallt. Och om ni ska vara ärliga, blir en serie verkligen bättre för att vi ser en liten bit av en trosa eller att någon råkar ta tag i en tutte när de snubblar till?

Jag skulle nyligen se Netflixserien Devilman crybaby, men kunde inte få mig att se mer än några avsnitt. Inte för att serien i sig var så bra till att börja med, men jag orkade verkligen inte med den sjukt överdrivna sexualiseringen av tonårstjejerna i serien.

Nej, jag vill se en evolution av animen. En utveckling som följer med tiden och som visar jämställda könsroller utan trosor och tuttar i varje bildruta. För ska vi vara ärliga så är det ju de produktionerna som är allra bäst.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.