Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Hugh Laurie som Robocop-skurk och zombiefilmsproblem – i Veckans Nyheter

Hugh Laurie blir skurk i Robocop

Robocop håller ju på att rebootas, med Jose Padilha i regissörsstolen och Joel Kinnaman i huvudrollen. Övriga roller håller på att tillsättas, och senaste tillskottet är att Hugh Laurie ska spela den onde och superrike vd:n för Omnicorp, företaget som skapar Robocop.  Laurie har ju mest gjort tv innan, men det räcker ju att man kollar på de två serier som han nog är mest känd för – Black Adder och House – för att man ske inse att han har en bredd som skådis. Från fånig, småkorkad adelsman till cynisk, pillerätande superläkare. Klara sen tidigare är också Gary Oldman som vetenskapsmannen som skapar Robocop, och Samuel L. Jackson som mediamogul. Verkar ju riktigt lovande det här!

Stora problem för Brad Pitts zombiefilm

Det går troll i inspelningen av filmen World War Z, eller hur är det man brukar säga? Inspelningen av zombiefilmen, med Brad Pitt i huvudrollen, kantas av problem. Premiären har flyttats från december 2012 till juni 2013 för att man ska kunna spela in en omfattande mängd scener på nytt. Och nu har manusförfattarern Damon Lindelof tagits in för att skriva om bitar av manuset. Ja, alltså samma manusförfattare som skrev både Lost och Prometheus, och som fått klä skott för mycket av den kritik mot lösa trådar och logiska luckor som både serien och filmen fått.

I en artikel i Hollywood Reporter framgår det nu att inspelningen tydligen varit problematisk redan från början, och därmed såklart kostat myycket pengar. Bland annat ska regissören Marc Forsters brist på erfarenhet av att regissera stora actionladdade filmer (hans enda erfarenhet i det området innan är Quantum of Solace) ha skapat konflikter och oklarheter.

World War Z är baserad på en bok av Max Brooks, och Brad Pitt spelar en vetenskapsman som försöker stoppa en global zombiepandemi. Det återstår att se när filmen får premiär…

Andy Samberg i brittisk tv-serie

Andy Samberg har nu lämnat Saturday Night Live– skutan, och många är nog de som kommer sakna hans Digital Shorts-musikvideor. Mycket kroppsvätskor och könsorgan har det blivit, men ibland har det ju blivit riktigt briljant, som i julklappseposet Dick in a box tillsammans med Justin Timberlake, till exempel. Här kan du fräscha upp minnet:

Men alla måste ju gå vidare från SNL till slut, och Samberg har redan ett nytt tv-projekt på gång. Komediserien Cuckoo kommer sändas på BBC senare i år, och Samberg spelar titelrollen som en New Age-besatt hippie. Hans nyblivna fru spelas av Tamla Kari (Being Human), och hennes föräldrar är klart missnöjda över deras dotters hippiefiering och val av livspartner. Föräldrarna spelas av Helen Baxendale (90-talsserien Kalla Fötter) och komikern Greg Davies, som spelat i den brittiska sitcomen The Inbetweeners.

Jag måste säga att jag har lite svårt att föreställa mig Andy Samberg i ett brittiskt komedisammanhang, han är ju liksom så amerikanskt brötig…Men Cuckoos exekutiva producent Ash Atalla (som producerade brittiska Office) beskriver i alla fall kombinationen av Andy Samberg och Greg Davies som “the best of British meets the toast of Hollywood.” Vi får väl se!

Philip Seymour Hoffman i The Hunger Games-uppföljare?

Uppföljaren till The Hunger GamesCatching Fire – kan komma att få ett tungt tillskott till rollistan. För Philip Seymour Hoffman har erbjudits rollen som Plutarch Heavensby, en ny ”Gamemaker” som spelar en central roll i fortsättningen på serien. Inget är hundraprocentigt klart än, men visst skulle det vara kul att se en så välrenommerad skådis som PSH, som inte särskilt ofta gör roller i sådana här storbudget-franchise-filmer, i detta sammanhang?

Inspelningen av Catching Fire, med Francis Lawrence som regissör, startar om ett par månader, så besked om vilka som är de nya skådistillskotten lär väl inte dröja allt för länge. Catching Fire beräknas ha premiär 22 november 2013.

Tv-serie om sexforskare

Till sist, några rader om en ny tv-serie som har premiär på Showtime nästa år. Masters of Sex handlar om pionjärerna inom sexualforskning William Masters och Virginia Johnson. Paret, som alltså är verkliga personer, började jobba tillsammans 1956 (när Virginia anställdes som Williams assistent), gifte sig 1971 och skilde sig sedan 1993. Förutom detta är det enda jag känner till om serien att Michael Sheen och Lizzy Caplan spelar huvudrollerna – men det är å andra sidan nog för att jag ska vilja se den. Och så den här snygga bilden då:

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.