Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Bill Skarsgård drar till USA och Fargo kan bli tv – i Veckans Nyheter

Fargo blir tv-serie?

Innan No Country for Old Men var det Fargo från 1996 som var bröderna Coens största hit. Den gav Frances McDormand en Oscar för bästa huvudroll och bröderna en Oscar för bästa manus, och den blev en sån framgång att man bestämde sig för att göra tv-serie av den.  En pilot spelades in, med Edie Falco (ni vet, Carmela Soprano) i huvudrollen som den gravida polisen Marge Gunderson (som säger ”jaa”, på ett väldigt roligt svengelskt vis), men sen tog det stopp. Men nu börjar det hintas om nya planer på att göra tv av Fargo. Enligt Variety håller kabelkanalen FX på att utveckla en pilot, men de skriver samtidigt att inget är riktigt klart än. Vad säger ni, är ni sugna på en Fargo-tv-serie?  Här kan man se ett smakprov från piloten från 1997.

Bill Skarsgård får huvudroll i amerikansk tv-serie

Det är dags för ytterligare en Skarsgård att pröva vingarna i USA! Bill Skarsgård har nämligen fått en huvudroll i tv-serien Hemlock Grove, som regisseras av Eli Roth (som regisserat Hostel-filmerna och skådespelat i bl.a Inglourious Basterds). Serien baseras på en gotisk skräckroman med samma namn, skriven av Brian McGreevey, och utspelar sig i stålstaden Hemlock Grove i Pennsylvania. Det sargade liket av en ung flicka hittas nära det övergivna Godfrey-stålverket, och när myndigheterna inte lyckas lösa fallet börjar vilda rykten spridas. Bill Skarsgård spelar den arrogante Roman som blir misstänkt och bestämmer sig för att rentvå sitt namn genom att samarbeta med en annan misstänkt, zigenar-tonåringen Peter och lösa mysteriet en gång för alla. Bill Skarsgårds mamma spelas av Famke Janssen, som vi tidigare sett bland annat som Jean Grey i X-Men.

Det som är lite speciellt med serien är att den produceras av Netflix, som är en tjänst för streamad film och tv i Nordamerika. Det blir därmed den tredje originalproduktionen som Netflix gör – det är sedan tidigare klart att de producerar serien House of Cards (som produceras av David Fincher) och Weeds-skaparen Jenji Kohan’s nya serie Orange is the New Black. Dessutom kommer den kommande – hett efterlängtade – nya säsongen av Arrested Development (typ en av tidernas bästa komediserier) distribueras exklusivt på Netflix nästa år. Det som är det nya här är alltså att dessa serier kommer visas direkt i streamingtjänsten, utan att ha visats på någon tv-kanal först, vilket verkligen känns som ett tecken i tiden.

Famke Janssen, Eli Roth och Bill Skarsgård

Nyversionen av Akira kanske inte blir av

För ett år sedan ungefär skrev vi om att den japanska animefilmen (och dessförinnan manga-serien) Akira skulle göras i en amerikansk nyversion, filmad med riktiga skådespelare. En mängd stora skådisar i 20-30-årsåldern har varit aktuella för huvudrollen Kaneda (t.ex Michael Fassbender, Justin Timberlake och Chris Pine), och även flera regissörer har varit påtänkta. Men nu är frågan om det blir någon film över huvud taget. Den senast aktuelle regissören Jaume Collet-Serra fick nästan igång inspelningen, han hade till och med tillsatt några av rollerna (Kristen Stewart och Garrett Hedlund), men Warner Bros. har nu stoppat produktionen ytterligare en gång, för att tänka över kostnaderna. Frågan är väl om det är ett filmprojekt värt att satsa på?

Xavier Dolan är tillbaka med ny film

Åh, vad glad jag blev när jag såg att kanadensiske underbarnet Xavier Dolan är på gång med en ny film! Efter att ha skådespelat sen femårsålderna regidebuterade han blott 18 år gammal med I killed my mother 2009. Dessutom skrev han manus och spelade huvudrollen (herregud, det känns ju verkligen som man missat tåget nu när man är 28 och inte ens har lyckats va statist), och fick tre priser för filmen på Directors Fortnight-veckan i Cannes. Häromåret gjorde han stilsäkra Hjärtslag, och nu kommer snart hans tredje film Laurence Anyways. En historia som utspelar sig 1989 och kretsar kring Laurence, som på sin 30-årsdag avslöjar att han vill byta kön. Den här gången spelar inte Xavier Dolan med själv, men för övrigt känner man igen stilen, där han blandar allvar med poppighet (där Hjärtslag var mer poppig och I killed my mother mer allvarlig). Trailern är otextad på franska, men värd att kolla in även om du ,som jag, typ bara hinner uppfatta hälften. Eller inte fattar nån franska alls för den delen, eftersom den ändå ger en hint om stil och stämning i filmen. Laurence Anyways kommer troligtvis ha premiär i Cannes i maj.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.