Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Äkta pirater och Britter i utomjordisk invasion – I Veckans Trailers

VeckansTrailers

The Wolverine

I juli är han tillbaka. Hälften järv, hälften människa är den knivförsedda mutanten en av Marvels mest populära superhjältar. Faktiskt så pass populär att Wolverine nu har fått lov att bryta sig loss från sina X-Men och köra en egen show. Promon som först visades på CinemaCon i Vegas bjuder på helt nytt material där Wolverine gör det han är bäst på, går bärsärkagång och strimlar skurkar på estetiskt tilltalande vis.

När Wolverine lunkar runt i skogen stöter han på en gammal polare som Logan räddade skinnet på en gång i tiden. Det skall visa sig att han nu är döende och gärna vill betala tillbaka sin skuld innan han knackar på pärleporten. Det hela slutar med att Wolverine helt plötsligt landar i Japan och ställs inför två av sina ärkefiender, The Viper och Silver Samurai. För första gången känner han sig sårbar och pressad till max, både fysiskt och mentalt tvingas han konfrontera både dödligt samurajstål och en kamp mot sin egen odödlighet. Christopher McQuarrie har skrivit storyn och James Mangold regisserar.

The Wolverine har biopremiär 26 juli

The World’s End

Ett gäng polare i 40-årsåldern åker tilbaka till sin hembygd för att avsluta den legendariska pubrunda – 12 pubar, 12 pints – de inledde för 20 år sedan. Men, de hamnar mitt i en alien-invasion. Så är upplägget när trion Simon Pegg, Nick Frost och Edgar Wright är tillbaka för att avsluta det som inofficiellt kallats både ”The three flavours cornetto trilogy” och ”The blood and ice cream trilogy”. Tidigare delar har spoofat zoombiefilm-genren (Shaun of the dead) och polisfilms-genren (Hot Fuzz), och nu så är det väl   alien invasion-genrens tur. Och titeln på filmen anspelar så klart både på puben som är själva slutmålet på pubrundan, och på den apokalyptiska situation som vännerna plötsligt befinner sig i.

Jag älskar, älskar, älskar Simon Pegg och typ allt han är inblandad i, och då särskilt i kombination med bästisen Nick Frost och regissören Edgar Wright . De tre inledde karriären med finfina serien Spaced (se den!), och när Mark Heap därifrån plötsligt dyker upp i den här trailern blir mitt hjärta extra varmt. Fattas bara att Jessica Hynes (Daisy i Spaced) skulle dyka upp också, men inga tecken på det än tyvärr. Däremot Martin Freeman som kontors-torris med bluetoothen klistrad vid örat. Det ser roligt och fånigt ut, och jag ser helt omåttligt mycket fram emot denna film, så please please please låt mig inte bli besviken nu! /Ingrid

The World’s End har premiär i Storbritannien den 19 juli och i Sverige den 27 september

Captain Phillips

Om ni trodde att Paul Greengrass var klar med sina in-your-face-dramas, tänk om. Mannen som gav oss de, i mitt tycke bästa Bourne-rullarna (Supremacy, Ultimatum) och den oerhört svettiga men fantastiska United 93 är nu på gång med ett nytt projekt. Captain Phillips, för övrigt ett oerhört mesigt namn på ett tungt överlevnadsdrama, är ett samarbete med Tom Hanks, som även spelar huvudrollen i filmen.

Phillips är kapten på den amerikanska lastbåt som blev kapad av somaliska pirater för ett par år sedan. Ni kommer säkert ihåg nyhetsreportagen om de moderna piraterna som härjade utanför Afrikas kust. MV Maersk Alabama var det första amerikanska fartyg att bli kapat på över tvåhundra år och av trailern att döma verkar det bli hårt väder, hårda ord och en gammal hård Hanks.

Captain Phillips har svensk biopremiär 11 oktober

Ender’s Game

Gissa vem som är tillbaka i rymden. Harrison Ford såklart! Nu är det dags för gubben att visa var skåpet skall stå när Orson Scott Card’s bästsäljare äntligen blir film. I Ender’s Game är han dock mer Yoda än solo gunslinger. Ford spelar Graff, en lärare på en elitskola för barn. Hans uppdrag är att träna upp nästa generation av rymdkommendörer och förbereda dem för en kommande invasion.

Asa Butterfield som vi känner igen från Scorsese’s Hugo spelar huvudrollen, Andrew ”Ender” Wiggin. En grabb med det där lilla extra, en mönsterelev begåvad med grymma combat skills. Kan det vara han som slutligen räddar Jorden från en utomjordisk invasion? I november får vi veta.

Ender’s Game går upp på biograferna 8 november

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."