Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Onyanserat

Vinn skräck från Mats Strandberg!

matsstrandberg

Ikväll har tävlingsprogrammet Årets Retro premiär och kommer att gå varje kväll fram tills på söndag. I ett av lagen tävlar bland annat briljanta skräckförfattaren Mats Strandberg, vilket fick oss på redaktionen att få för oss att fråga Norstedts om de ville vara med på att göra en tävling med hans böcker som vinst. Och det ville de!

I potten ligger både sjukt läskiga, och tokhyllade, Färjan (som Onyanserats Ingrid bara törs läsa när det är ljust ute) och fantastiskt fina Monstret i natten som vänder sig till en lite yngre målgrupp – fast alla vet ju att det går alldeles utmärkt att läsa sådana böcker även om man är äldre. Särskilt när de är så fina!

Färjan utspelar sig på en Finlandsfärja där något ont har kommit ombord och hemskheterna bara väntar på att drabba passagerarna. Den perfekta plotten för skräck, egentligen – att sitta fast på en båt med ingenstans att fly medan kaos råder. Brrr! Det här är till och med så bra att boken nu ska göras om till film, vilket man ju ivrigt väntar på, men jag har inte lyckats hitta datum för när den kan tänkas komma.

Monstret i natten är en enda stor och härlig flört med monstergenren. Huvudkaraktären heter till exempel Frank Steen – bara en sån sak!. Frank blir ett monster när han fyller nio – och då pratar vi inte om sådana som mammorna klagar över på Familjeliv, utan ett tvättäkta monster. Magiskt fin och väldigt, väldigt fint skriven.

Vill du vinna böckerna? Det är KLART du vill! Allt du behöver göra är att svara på den här frågan: Vilket citat har Mats tatuerat på armen? (Du kan hitta svaret om du kikar på Årets Retro.) Maila ditt svar till embla@onyanserat.se.

PS: Årets Retro börjar visas ikväll 20:00 på SVT. Läs vår hyllning HÄR!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!