Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat

Walken – The Man – The Movies – The Legend

Det finns vissa saker man bör ha full koll på här i livet. Bolåneräntor, säkra perioder och Christopher Walkens fantastiska men hyfsat brokiga karriär. Det slog mig för ett par veckor sedan när jag satt och slökollade på True Romance att någon faktiskt borde skriva en bok om denna mångfacetterade, magnetiska personlighet som har varit med i de sämsta av rullar men aldrig någonsin tappat sin cred i Hollywood. Vi snackar trots allt en kille som varit med i pinsamma bottenskrap som Kangaroo Jack, Gigli, X-tra Bagage och Rätt Upp i 90-talet, filmer som kan sänka vilken karriär som helst. Samtidigt är han den enda skådespelare som kan skriva in både Bond och Batmanskurk i sitt CV och han har jobbat med de största regissörsnamnen av idag. Okej men det krävs väl kanske lite mer än så för att bli förärad en biografi, eller? Och visst är det så men det är inte bara på vita duken han har ett brett register att visa upp. De som känner sin Walken vet också att han bland annat har jobbat som lejontämjare, bagare och dansare. Det sistnämnda visas med all tydlighet upp i Fatboy Slims underbara och mångfaldigt prisbelönta musikvideo Weapon of Choice där Chris dansar skjortan av allt och alla.

Cool snubbe med grymma skills och över 100 filmer på meritlistan. Det är klart att gubben skall ha en egen bok tänkte jag men det skulle visa sig att han faktiskt redan har en. Christopher Walken A-Z har funnits ute ett par år nu och det är väl inte särskilt många i vårt land som har koll på att den existerar men av någon anledning har boken börjat sälja rätt bra nu och hyllorna gapade tomma i bokhandeln som i bästa fall plockat hem ”en begränsad upplaga för entusiaster” men till slut hittade jag ett exemplar på nätet och plöjde igenom de dryga 300 sidorna och man kan väl lugnt påstå att om karln lämnat ett avtryck redan innan så blev det inte direkt mindre efter att ha avverkat detta facit till en av branschens märkligaste karriärer.

I boken får vi givetvis följa med bakom kulisserna och lära känna skådespelaren Christopher Walken, inga överraskningar där men framför allt får vi stifta bekantskap med privatpersonen Christopher Walken och lära oss hemligheten om hur han lyckas upprätthålla stilen på sitt extraordinära hår. Precis som titeln avslöjar presenteras innehållet i alfabetisk ordning vilket kan kännas lite lätt rörigt då det blir svårt att hålla koll på i vilken ordning saker och ting inträffade men detta vägs upp av de galna anekdoter, sköna foton och klassiska citat som författaren Robert Schnakenberg samlat ihop i denna snygga hyllning till vår mest fascinerande man i showbiz.

Boken är på engelska och den finns bl.a. att beställa här för löjliga 118 spänn, vilket ger ett sidpris på 0.35 kr. Det är bara att köpa!

 

 

1 COMMENTS

  1. Walken är ju min absoluta husgud!!! Få skådisar kan leverera i både skitfilm och mästerverk med samma närvaro som Krille W. Jag och några kompisar skulle åka på Sthlm Filmfestival en gång i tiden,enbart för att få träffa honom.Men när han inte längre blev hedersgäst fanns det ju ingen som helst anledning att åka… Cool bild från Gods Army,btw.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."