Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Onyanserat Serier & TV

You’ve been t@gged – obehagligt spännande skräp

Jag har nyligen haft möjlighet att slökolla lite serier. Jag ville ha något spännande men ändå så pass hjärndött att jag kunde kolla med ett halvt öga. Jag landade med You’ve been t@gged, och det visade sig att jag hade helt rätt.

Serien handlar om tre tonårstjejer som är aktiva på sociala medier och hånglar. Ah och just det, de har en galen hacker-maniac efter sig som vill hämnas för något och har en creepy apmask på sig.

Stalker alert

Hailey, Rowan och Elisia är tre helt vanliga tonårstjejer med helt vanliga tonårsproblem, så när de alla tre taggas i en video där en kille i apmask skjuter en tjej så vänds deras värld upp och ner. De blir sedan fast i en lek där alla deras steg iakttas och där den enda vägen ut verkar vara dödlig. När de sammanvävs genom stalkern uppdagas det dock snart att de har mer saker gemensamt, de har alla varit rätt taskiga mot folk i sin omgivning, och de har alla en hemlighet som de vill göra allt för att fortsätta hålla hemlig. Men när det börjar dyka upp lik så inser tjejerna allvaret i situationen, och ger sig ut för att leta upp vem deras stalker är. Och han kan vara vem som helst, var som helst.

Vem är Monkeyman?

Hetsa, hångla eller hänga?

Tjejerna varierar dagarna med att fly för sina liv, hångla upp olika killar, och att hänga i skolan. De har lyxen att kunna koppla av mitt i all kallabalik, och oftast i riktigt dåliga lägen, men varför hetsa i onödan liksom. Det är bara ditt och dina vänners liv som står på spel.

Turligt nog är Rowans syster en hacker hon också, och verkar bara hänga runt på ett gammalt A/V-ställe helt tillgänglig, så de får snart mer koll på läget. De har även en backup-hacker, för när syrran åker bort. Vem har inte det liksom!?

De verkar inte ha lampor på det lokala A/V-stället dock.

Läskig eller löjlig?

Jag har sett två säsonger redan och den är verkligen ganska spännande. Kanske just för djurmasken och för att de små ledtrådarna som dyker upp ofta går huvudkaraktärerna förbi, men för oss tittare blir det tydligare hela tiden åt vilket håll man ska titta. Tjejerna hade nog också sett tecknen, om de inte var upptagna med att hångla med alla hela tiden.

Sen ställde jag mig tidigt frågande över data-kompetensen som stalkern har, och resurserna. Hur kan han följa alla tre och deras familjer samtidigt, och ändå ha tid över för att hitta på fyndiga hashtags. Vi kommer dock bli varse, och tröttnar man mot slutet så fångar de ens intresse igen när de introducerar #theZoo.

Here be spoilers

I slutet av säsongen får vi veta att Monkeyman inte arbetat helt ensam. Han är med i en grupp som kallar sig för #theZoo. De här dårarna är helt uppåtväggarna obehagliga, och alla har olika djurmasker på sig och mord i sinne.

Det är inte helt lätt i andra säsongen att räkna ut vilka som är med i gruppen och vilka som inte är det. Vissa gör också saker de blir tvingade till vilket gör det ännu svårare att skilja de onda från de goda. Ledtrådarna blir dock tydligare, även om de är svårtolkade.

A wolf in sheeps clothing.

Den här serien kommer nog att kunna hamna på en framtida ”dåliga serier jag följer”-lista, men det stoppar inte mig. Jag vill veta vem The Zoo-ledaren KingCobra är (även om jag tror mig veta precis vem hen är), och jag vill se hur de ska gå vidare med den här röriga plotten.

 

De två första säsongerna av You’ve been t@gged hittar du på ViaPlay, och säsong 3 är bekräftad.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.