Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension

Cemetery Junction – Recension

Cemetery Junction utspelar sig i 70-talets England. Vännerna Freddie, Bruce och Snork tillbringar sina dagar med att skämta, dricka, slåss och ragga flickor. Freddie bestämer sig en dag för att han vill göra något mer av sitt liv och söker jobb som dörrförsäljare där han springer på sin barndomskärlek Julie och nu vänds vännernas liv upp och ner.

Freddie inser att världen är större än Cemetery Junction och försöker övertyga alla i sin omgivning att följa med honom ut i världen.

Bruce, som är gängets Liam Gallagher (swagger och snyggast) och Snork (den ”roliga” tjockisen) är dock nöjda med hur livet är.

Freddie tvingas göra ett val som kommer förändra kompisarnas liv för alltid…

Mina förväntningar var skyhöga. Allt som Ricky Gervais och Stephen Merchant hittills gjort har i mitt tycke varit fantastiskt bra. När dem nu långfilmsdebuterar blir jag lite besviken.

Jag såg filmen för ett par dagar sedan och har verkligen försökt att komma underfund med varför jag känner mig just – besviken.

Jag tror att jag äntligen kommit fram till varför. Historien känns otroligt ordinär, på gränsen till oinspirerad.

Huvudrollsinnehavaren Freddie saknar all charm som han måste ha för att man ska känna hans tristess och längtan till att lämna sitt gamla liv.

Det borde också införas regler om att tjocka figurer som fiser, rapar, är lite dumma och klantiga, bara får figurera i tecknade Disneyfilmer och då helst som något djur.

Det finns ändå tre anledningar till att se den här filmen. Dom två första stavas – Ralph Fiennes och Emily Watson.

Fiennes spelar Julies pappa och Freddies chef. Hans insats är fullkomligt lysande. Stram, iskall och dominant. Hans fru gestaltas av Emily Watson och trots att hon inte har mer en ett gäng repliker säger hon allt med ångestblickar som skulle få Lars Norén att framstå som en sprattelgubbe.

Den tredje är en scen när Gallagher, förlåt, Bruce konfronterar sin alkoholiserade far (det sticker fortfarande till i näsan och tårkanalerna ställer sig i givakt när jag tänker på den scenen).

Men faktum kvarstår. Jag känner mig besviken.

Avslutningsvis vill jag skicka en hälsning:

Ricky och Stephen. Gör inte om det. Lova mig.

Cemetery Junction släpps på hyr/köp 30:e augusti

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *