Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension

Cop Out – Recension

Vad hände egentligen med regissören Kevin Smith? Clerks var en mycket bra film. Chasing Amy var en fantastisk film. Sedan hände något. Jag vet inte vad. Misslyckanden efter misslyckanden. Kevin Smith är lite som en narkoman som får återfall gång på gång. Varje gång han kommer ut från rehab (gör film) är man full av förväntan och tänker ”den här gången, då jävlar”, men han faller alltid tillbaka i missbruket (filmen blir skit).

På senare tid har man mest hört om hur Kevin ska stämma flygbolaget som slängt ut honom från planet på grund av hans övervikt. Var Cop Out comebacken världen väntade på?

När jag såg trailern för filmen fylldes jag ändå med förhoppning om att det här kanske var en rolig film (jag gillar både Bruce Willis och Tracy Morgan).

Visst, ingen ny Chasing Amy kanske men en rolig komedi åtminstone. Någon gång måste ju Kevin Smith visa att han verkligen kan vara riktigt bra och rolig.

Handlingen i korthet:

Två gamla polispartners vid NYPD är på jakt efter ett stulet, i toppskick och väldigt ovanligt baseballsamlarkort när de stöter på en skoningslös och samlarbesatt gangster. Jimmy (Bruce Willis) är veteranpolisen vars stulna samlarobjekt är hans enda hopp om att kunna betala för sin dotters bröllop, och Paul (Tracy Morgan) är hans partner, som är uppslukad av sin frus misstänkta otrohet och har svårt att fokusera på uppdraget.

Kevin Smith kallar filmen för en hyllning till buddyfilmer. Okej. Problemet är bara det att för att en buddyfilm ska funka så måste kompisarna ha någon sorts kemi. Det har inte Bruce och Tracy. Det slår mindre gnistor om deras samspel än stenålderspojken Goliat som försöker framkalla eld med flintastenar i ett monsunregn.

Willis är tröttare än någonsin och Morgan skriker varje replik som det vore teater för hörselskadade. Man ger upp filmen, som har ett manus tunnare än ett a4 papper, redan efter 30 minuter.

Filmens enda behållning är (och det här trodde jag aldrig jag skulle skriva) Seann William Scott (Stiffler i American pie) som dyker upp som en knarkande adhd småskurk. Men räcker det? Skulle inte tro det.

Mitt tips – Spara 50 lappen det kostar att hyra Cop out. Då har ni nämligen halva biljetten till en buddyfilm som funkar – The other guys.

För Kevin blir det rehab igen och han kan inte räkna med mig när han kommer ut. Det räcker nu.

Cop Out släpps på dvd 13 oktober

1 COMMENTS

  1. Ja det är sorgligt med Smith, han gör verkligen kassa filmer nuförtiden. Men lyssna på hans podcast Smodcast, den är jävligt rolig!! Han och hans producent sitter och snackar skit rakt uppochned.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *