Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension

Dagar Emellan – Recension

Dagar Emellan är en kort-dokumentär som är helt berättad genom stillbilder och teckningar från regissören Erik Bäfvings liv. En film om en tonårig pojke, hans pappas självmord och de undertryckta känslor som han bär på en lång tid efteråt. Genom att det är just autentiska gamla fotografier så blir skildringen av situationen med relationen till pappan extra stark.

Det är fint och poetiskt berättat, men känns samtidigt ovant och lite långsamt att filmen är baserad på just stillbilder. Jag är nära att tappa koncentrationen några gånger… Men å andra sidan – det här är nog en film som vinner stort på att ses på stor bioduk istället för på en liten datorskärm som jag gjorde.

 

Dagar Emellan har premiär 14 oktober, som en del av Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, och visas gratis på många biografer. Kolla in vilka biografer som visar den på Folkets Bios hemsida.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.