Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Edie – Pensionär förverkligar dröm i de skotska högländerna

Betyg

Att sitta på ett ålderdomshem, bli omhändertagen och spela spel med andra gamlingar? Det är inget för 83-åriga Edie. Så hon lämnar sitt gamla liv, tar tåget till Skottland, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra berget Suilven. 

Edie

Rolig kuriosa är att skådespelerskan Shiela Hancock under inspelningen blev den äldsta personen som har bestigit detta berg.

För vem?

För dig som vill se en trivsam film om en pigg pensionär som utmanar sig själv och sin omgivning. För dig som gillar brittisk film och att vistas i naturen. Här erbjuds ett vackert foto, stillsamhet, tystnad, eftertänksamhet och fantastiska vyer. Filmen är väldigt sentimental och bakgrundsmusiken förstärker detta, men jag tycker att det fungerar.

Det händer inte särskilt mycket som överraskar, men jag har ändå aldrig tråkigt. Kanske är det för att vi får följa en sån intressant och oförutsägbar gammal dam? Kanske är det för att jag är patetiskt förtjust i Skottland? Edie fick mig att minnas den obeskrivligt vackra tågresa som jag och min familj gjorde när jag firade min 40-årsdag. Jag har längtat tillbaka till Skottland sedan dess och denna film fick mig att längta dit ännu mer.

Det här är en film som påminner oss om att ta vara på den tid man har, och att försöka göra det mesta av livet. 

Edie har biopremiär 30/8

 

Foto: Njutafilms

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.