Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension

En enda man (A single man)

Jag trodde att om man blev berörd av en film så var filmen bra. Så fel jag hade.

A Single man  är Tom Fords regidebut. Tom har även varit med och pillat i manuset som bygger på en bok av Christopher Isherwood. Filmen utspelar sig under en dag i Los Angeles år 1962. Huvudrollen som den brittiska läraren, George, spelas av Colin Firth.

George lever ett ensamt liv efter att  hans partner Jim tragiskt dött i en bilolycka.  Filmen börjar med att han vaknar på morgonen, han gör lite frukost, sitter på toan och så fingrar han lite på sin pistol. Vi får se flashbacks. George och Jim var så otroligt lyckliga, George får inte komma på begravningen för Jims familj inte accepterat att han var homosexuell. George ser sina grannars barn genom fönstret och det kanske finns nått att leva för ändå.

George åker till sitt jobb på skolan och en ung student stöter på honom. George verkar inte förstå det. Mycket märkligt. Den unge studenten, som spelas av Nicholas Hoult, osar så mycket kåthet att inte ens en blind, döv och förlamad kan missförstå hans intentioner.

George träffar en till man utanför en bensinmack som stöter på honom. Denna gång förstår han, men avböjer inviten. Han är ju fortfarande kär i Jim.

Han fortsätter dagen med att träffa sin alkoholiserade väninna Charley, som spelas av Julianne Moore. Charley är också kåt på George.

När han sedan nakenbadar med sin unge elev förstår han nästan att han är åtråvärd. De åker hem till George.  Det blir inget ligg, men George inser att han nog inte ska skjuta sig i huvudet (till mitt stora förtret).

SLUT.

Nu behöver ni inte se filmen för detta är allt som händer. Efter femton minuter önskade jag att George skulle ta fram den där pistolen och skjuta sig i huvudet så det skulle hända något, men det gjorde det aldrig. Jag blev bara uttråkad och arg.

– Den är ju så snygg och vilka fantastiska kläder, säger alla.

Vill ni se en snygga kläder, fantastisk scenografi och på köpet få bra innehåll, föreslår jag att ni ser tv-serien Mad men istället.

3 COMMENTS

  1. är det inte lite oproffessionellt att spoila hela storyn, hur löjlig du än tycker att den är?

  2. Det är det säkert men jag vill verkligen rädda så många som jag kan från att se filmen och att berätta hela handlingen var det bästa sättet jag kunde komma på.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.