Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension

Jag är rund – Recension

Precis som alla andra föds Mathilda rund, men till skillnad från alla andra så kan hon inte bli fyrkantig. På sjukhuset där hon föds försöker sjuksköterskorna pressa in henne i samma fyrkantiga form som de andra, men hennes kanter mjuknar envist tillbaka till den runda formen. Ensam försöker hon anpassa sig till den fyrkantiga världen, där mångubben är den enda runda varelse hon har att relatera till.

På samma sätt som Johannes Nyholms Las Palmas hör Mario Adamsons Jag är rund till en genre som man mest ser i kortfilmsformat – animerad, lätt surrealistisk film där regissören kan ta ut svängarna mer än vad som hade funkat i långfilmsformat. Här är det leranimerade figurer i en visuellt imponerande kortfilm om att sticka ut från mängden och varken vilja eller kunna anpassa sig. En fin betraktelse i annorlunda form.

 

Jag är rund är fjärde filmen ut i  Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, och visas gratis på många biografer. Kolla in vilka biografer som visar den på Folkets Bios hemsida.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.