Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension

Las Palmas – Recension

Smått otroliga 11,7 miljoner visningar har trailern till kortfilmen Las Palmas fått på YouTube sedan den lades upp i mitten av februari. Nu har Johannes Nyholms kortfilm äntligen premiär på bio i Sverige, och ja, den lever upp till förväntningarna!

Den absurda historien om en medelålders tant på chartersemester, som spelas av Johannes Nyholms ettåriga dotter Helmi Hellrand Nyholm, är faktiskt helt ljuvlig. För det första blir det väldigt tydligt vilka likheter det faktiskt finns mellan en ostadig ettåring och en berusad tant med lite hull. För det andra är den surrealistiska estetiken helt fantastisk, där alla övriga karaktärer är marionettdockor, havet och sanden är böljande tygstycken (precis som i de där härliga tjeckiska dockfilmerna som visades på barntv på 80-talet!) och på soundtracket hörs riktigt risig synthesizermusik på spanska. För det tredje så skrattade jag så att jag, bokstavligen, grät.

Gå och se!

Las Palmas har premiär 30 september, som en del av Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, och visas gratis på många biografer. Den visas också som en del av en  Johannes Nyholm-retrospektiv som också innehåller  filmerna Dockpojken, Sagan om den lille dockpojken och Drömmar från skogen. Kolla in vilka biografer som visar den på Folkets Bios hemsida.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.