Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Life Itself – Fram med näsdukarna!

Betyg

Det romantiska dramat Life Itself låter oss följa en rad livsöden över årtionden, från gatorna i New York till den spanska landsbygden, där en och samma händelse kommer att påverka många människors liv.

Regissören och manusförfattaren Dan Fogelman är främst känd för den Golden Globe- och Emmybelönade serien This Is Us, som även den utspelar sig på olika tidsplan och väver samman olika berättelser.

Jag har varit väldigt förtjust i episodfilmer ända sedan jag såg Robert Altmans mästerverk Short Cuts (1994). Det är något i detta sätt att berätta som verkligen tilltalar mig. Jag tycker om att se att det som först verkar vara helt fristående scener sakta flätas samman allteftersom vi får veta mer.

Den här filmen har flera skådespelare som jag inte brukar vara särskilt entusiastisk över att se i rollistan. Mandy Patinkin undantagen, han är en favorit. Detta till trots måste jag säga att jag tycker att skådespeleriet fungerar alldeles utmärkt, speciellt scenerna mellan Olivia Wilde och Oscar Isaac (bild ovan).

Life Itself
Olivia Cooke & Mandy Patinkin

Tycker du inte om serien This Is Us är inte heller filmen Life Itself något för dig. Ge den då inte ens en chans, för det är faktiskt totalt bortslösad tid. För oss som däremot ÄR fans av serien som ständigt utmanar tårkanalerna fungerar de bra delarna utmärkt för att stilla abstinensen till TV3 sänder säsong 3. Så fram med näsdukarna och bege dig till biosalongen!

Till filmens svagheter hör en några minuter lång monologscen där Antonio Banderas pratar i vad som känns som en evighet. Filmens inledningsscen, där Samuel L Jackson gör berättarrösten, känns även den alltför pretentiös (trots att vi senare får en förklaring) och jag är heller inte överdrivet förtjust i det smetiga slutet. Men mycket av berättelsen däremellan gillar jag starkt. Så det blir tillslut en stabil trea i betyg.

Life Itself har biopremiär den 30 november.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.