Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

The Loudest Voice – Mansgriseri på professionell nivå när Russell Crowe förkroppsligar Roger Ailes

Betyg

Christian Bale gjorde det för inte så längesedan och nu är det Russell Crowes tur. Att förkroppsliga en konservativ maktspelare i den högsta ligan, denna gång är det tidigare tv-chefen Roger Ailes som står i rampljuset.

Ailes hade ett CV lika långt som E4:an då han började sin karriär med att vara mediestrateg åt Nixon, Reagan och Bush (den äldre), vilka är republikaner och att kalla dem konservativa vore en underdrift. Som vi alla vet vill girig bara ha mer, så Ailes ger sig in i tv-branschen och med Rupert Murdochs välsignelse startar han den ultrakonservativa nyhetskanalen Fox News. Där han jobbar från lanseringen år 1996 till 2016 då han får sparken då han tafsat på en kvinna för mycket (det populära nyhetsankaret Gretchen Carlson spelad av Naomi Watts).

Bild: Showtime

Ailes var inte bara rasist och patriark, han var misogyn så det stod härliga till. I slutet av sin karriär var han rådgivare åt en annan maktspelare med unken kvinnosyn, Donald Trump. Under Ailes tid på Fox News var kanalen så nära en valkampanj för Bush (den yngre) man kunde komma, vilket ifrågasattes av viss personal som fick sparken då de inte var ”lojala” sin arbetsgivare.

Något man har fokuserat på är att framhäva Ailes usla fysik och sjukliga fetma. Han filmas från alla vinklar för att framträda kroppen och detta är med all säkerhet genomtänkt med tanke på vilka krav Ailes hade på sina kvinnliga nyhetsankare. De fick absolut inte vara ”fula”, de skulle ha tonvis med smink och kortare kjolar än vad som ansågs lämpligt. Inga kvinnor anställdes som Ailes inte själv var sugen på.

Bild: Showtime

The Loudest Voice visar en hänsynslös man som gör sitt bästa för att trycka ned sina kvinnliga medarbetare och anställda med trakasserier av både psykisk och fysisk karaktär. Han drog sig inte heller för att vara först med olika nyheter och drog sig absolut inte för att visa saker som var ytterst olämpliga. Han bestämde att man skulle sända videos på dem som hoppade från World Trade Center den 11 september eftersom ”världen behöver se vad asen gör mot oss”.

Han tyckte att alla andra tv-kanaler var alldeles för vänstervridna vilket var anstötligt för publiken med traditionella värderingar och detta såg han en chans att tjäna pengar på med Fox News. Han hade (tyvärr) rätt då denna nyhetskanal gjorde Rupert Murdoch till en om möjligt ännu rikare man, innan de sexuella trakasserierna blev för många och framförallt för dyra att lösa.

Bild: Showtime

Russell Crowe gör en av sina bästa roller någonsin och lika mycket som jag älskade hans berömda karaktär Maximus från mästerverket Gladiator, lika mycket avskyr jag den vidrige Roger Ailes. Det, mina vänner, är skådespeleri på högsta möjliga nivå.

Nu har jag bara fått tillgång till 3 avsnitt och än så länge har ingen av de andra skådespelarna utmärkt sig då Crowe fullkomligt dominerar minsta lilla bildruta han är med i. Jag tror på en spännande fortsättning och när Naomi Watts kommer få mer speltid kan detta bli ett gladiatorspel mellan två giganter från ”down under”.

The Loudest Voice har premiär på HBO Nordic den 1 juli

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.