Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Red Dot
Recension

Red Dot – Netflix första svenska filmproduktion missar mer än måltavlan

Betyg

Nadja och Davids äktenskap är inte vad det brukade vara och dessutom upptäcker de att de väntar barn. Sämsta möjliga tajming med andra ord. David föreslår då en vandring i fjällen för att försöka ”hitta” tillbaka till varandra igen.

Men det går inte så smidigt eftersom paret börjar tjafsa med två lokala jägare som är lite griniga och urtypen för hillbillys (dock med fler tänder i behåll). Väl uppe på fjället blir de förföljda av någon eller några som vill dem riktigt illa.

I Red Dot har man inte prickat rätt en enda gång, trots otaliga försök. Först och främst var det längesen jag såg två huvudrollsinnehavare, Anastasios Soulis och Nanna Blondell, ha så fruktansvärt dålig kemi mellan varandra. De ska spela ett par som har problem i äktenskapet men inte ens på tillbakablickarna när de var ”kära” verkade de tycka om varandra.

Denna duo är den sämsta casting jag har upplevt till dagens datum. Blondell överspelar på gränsen till parodi och Soulis agerar som om han bara vill få jobbet överstökat.

Resten av skådespelarna är inget att hurra för heller men de kan i alla fall skådespela och gör ett ärligt försök med vad de har till sitt förfogande vilket inte är mycket. Får nästan känslan av att någon i produktionsteamet står och tar tid när skådespelarna framför sina repliker. Varför denna känsla av stress i hela produktionen?

Manuset är all ”over the place” och istället för spänning måste jag använda skämskudden då David och Nadja gör så dumma saker vilket blir smärtsamt pinsamt. Vart var regissören Alain Darborg under inspelningen?

Avsaknaden av regi är påtalig då min känsla är att man bara vill ”komma vidare” i de olika scenerna. Det finns ingen känsla överhuvudtaget, liknar mer en table read inför start av filmning.

Det finns trots allt en överraskning i manuset men när den presenteras har jag slutat bry mig för längesen och bara längtar till eftertexterna. En och en halvtimme av mitt liv jag aldrig får tillbaka.

Jag tycker mycket om svenska serier och filmer men detta är uselt. Är detta verkligen vad den första svenska filmproduktionen Netflix kan bjuda på? Fanns det inga andra historier att lägga dessa slantar på? Med så mycket talang vi har i Sverige så är denna smörja vad man ger oss? Någon måtta får det ändå vara på felskjutningen.

Foto: Netflix.

Red Dot finns att streama hos Netflix.

 

Rastlös beteendevetare och hundälskande dykinstruktör som fascineras av det magiska samhället under ytan i tropikerna, tunga dramer och George Clooney. Svart humor är meningen med livet och Denis Leary är ett missförstått geni som är en bestående stjärna på min himmel.