Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Sångklubben – Oron stillas med musik och vänskap

Betyg

Filmens regissör Peter Cattaneo ligger även bakom publiksuccén Allt eller inget från 1997. Filmerna har stora likheter, eller rättare sagt känns det som att detta är en slags remake på den första filmen. Men istället för att handla om brittiska arbetare som strippar får vi denna gång följa brittiska militärfruar som sjunger i kör.

För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar och får dem på andra tankar. Stickning och bokklubbar havererar omgående, varpå de bestämmer sig för att testa körsång. Kate vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar och drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar som alla kan texten på.

SångklubbenStoryn i denna brittiska dramakomedi bygger på en sann historia om en kör som var startskottet för ett helt nätverk av likadana körer på brittiska militärbaser runt om i världen.

Visst är filmen förutsägbar och storyn mycket bekant, men vad sjutton gör det med en Kristin Scott Thomas i högform? Sångklubben är ett vitaminpiller som åtminstone jag behöver – inte minst i dessa coronatider. Önskar så att jag kunde ta med min mamma (70+) på bio och se denna film! Det kan aldrig bli tillräckligt med musik i mitt liv, vill ständigt ha mer. Det här känns som en reklamfilm för att börja sjunga i kör!

Sångklubben har biopremiär 4 september

Foto: Scanbox

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.