Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Waves – Känsloladdad färgexplosion

Betyg

Tips! Undvik att läsa någon utförlig recension av Waves INNAN ditt biobesök! Min text kan du såklart läsa, lovar att hålla den väldigt kort och så spoilerfri jag kan. 

Handlingen och skådespelarna

Jag hade inte läst något mer om handlingen än att det är en berättelse om människors förmåga till medkänsla. Och om att växa som människa även i de mörkaste tider. Utöver detta visste jag bara tre saker om filmen: Att den utspelar sig i Florida, att min favorit Lucas Hedges gör en av rollerna och att fantastiska Sterling K. Brown (This Is Us) också medverkar. Efter några minuter noterade jag ett annat välbekant ansikte, Alexa Demie som spelar Maddy i serien Euphoria och därefter kände jag även igen Taylor Russell från serien Lost in Space. I huvudrollen ser vi Kelvin Harrison Jr.

Waves
Taylor Russell och Lucas Hedges

Vad är bra?

Musiken, dialogen, miljöerna, storyn, stämningen, det vackra fotot och de starka skådespelarinsatserna. Regissören och manusförfattaren Trey Edward Shults (It Comes at Night) har gjort en film som gör sig väldigt bra i en biosalong. Han använder sig mycket av färg i berättandet. Oerhört effektfullt.

Vi bjuds på en bergochdalbana av känslor. Filmen skiftar både tempo och fokus. Waves överraskar och utmanar. Den tillåter sig att ta ut svängarna – det är befriande. Jag är mycket förvånad över att denna film inte fick den minsta uppmärksamhet av årets Oscarsjury. Waves är en betydligt bättre och mer intressant film än exempelvis Scorseses The Irishman..

För vem?

Waves är ett utmärkt val för dig som vill se ett välspelat relationsdrama med tonåringar, kärleksrelationer och familjeförhållanden i fokus. Till tonerna av ett genomtänkt soundtrack. Missa inte denna filmupplevelse!

Waves har biopremiär 7 februari.

Denna trailer avslöjar inte så mycket om handlingen. Tack!

Foto: A24

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.