Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Årets 10 bästa Idolframträdanden

Hösten har varit tämligen ojämn och tyvärr bjudit på en hel del falsksång och tråkiga låtval, men även några riktiga lyckopiller. Nu återstår det tråkigt nog bara två fredagar av årets Idolsäsong. Finalen äger rum i Globen den 7 december. Konstaterar toknöjt att jag tippade VÄLDIGT rätt när jag skrev denna text om Idol i september. Jag skrev då ”Bland mina favoriter återfinns Bragi Bergsson, Sebastian Walldén, Kadiatou Holm Keita, Ambér Flores och William Segerdahl. Nathalie Brydolf och William Strid vill jag också höra mer av, det känns som att de båda har potential.” Av de sju personer jag nämnde hamnade sex av dem i topp 6. Hade bara fel om Amber och är fortfarande både besviken och chockad över att hon blev utröstad så tidigt. Hade verkligen velat få chansen att se henne utvecklas. Otroligt frustrerande. Här är ett exempel på hennes talang! 

Säsong 14 har som sagt varit ojämn, men tack och lov även gett oss några riktigt bra framträdanden i veckofinalerna.

Här är mina 10 fredagsfavoriter:

10. Kadiatou Holm Keita framförde Christina Aguileras låt ”Say something” med mycket känsla i den andra fredagsfinalen. Gillar!

9. Benjamin Ingrosso & Nathalie Brydolf sjöng låten ”Sugar” av Maroon 5 i den åttonde fredagsfinalen. Det syntes att de hade kul ihop! Trots ett bra framträdande och hyllningar från juryn blev det Nathalie som tittarna valde att rösta bort efter detta nummer. Så otroligt fel. Det borde verkligen ha varit William Strids tur att lämna den veckan.

8. Matice Kamara & Nathalie Brydolf sjöng Alicia Keys och Jay Z:s “Empire State of Mind” i den fjärde fredagsfinalen. Älskar när hennes sång kommer in. Bra samspel dem emellan.

7. Sebastian Walldén sjöng Peter Jöbacks ”Guldet blev till sand” i den sjunde fredagsfinalen. Musikal är inte något som vi är vana vid att få höra i Idol, det var hans föräldrar som valde låten. Tack! Mäktigt!

6. Kadiatou Holm Keita gjorde en bra version av Taubes/Miriam Bryants låt ”Ett sista glas” i den femte fredagsfinalen. Hon är coolheten personifierad! Att följa denna 17-årings utvecklingsresa är ett sant nöje.

5. Hanna Ferm & Bragi Bergsson tog sig an Joe Cocker och Jennifer Warnes låt ”Up Where We Belong” i den åttonde fredagsfinalen. Äntligen blommade Bragi ut. Tack Hanna. Vilken fin duett!

4. William Segerdahl sjöng Veronica Maggios ”Snälla bli min” i den nionde fredagsfinalen. Älskar hans röst! Svårt att greppa att denna talang bara är 16 år. Väldigt vackert och stämningsfullt uppträdande.

3. Sebastian Walldén gav sig på Amy Winehouses låt ”Back to Black” i den tredje fredagsfinalen. Wow! Otroligt imponerande. Så grymt bra version!

2. William Segerdahl & Mariette sjöng Lady Gaga och Bradley Coopers låt ”Shallow” från underbara filmen A Star is Born i den åttonde fredagsfinalen. Jag är ett STORT fan av duetter! Det märks verkligen att de har jobbat bra ihop. Ett extra plus för det modiga, roliga och oväntade valet att det är William och inte Mariette som tar sig an låtens falsettparti, det som Gaga sjöng magiskt bra i filmen. Jag tycker att även denna version är väldigt, väldigt fin.

1. BÄST! Magi skapades när William Segerdahl & Kadiatou Holm Keita framförde låten ”For You” av Rita Ora & Liam Payne tillsammans i den fjärde fredagsfinalen. Vilket fantastiskt framträdande! Jag älskar sången, stylingen, stämningen och samspelet dem emellan. Vilken otrolig kemi! Det är stunder som denna som gör att jag fortsätter att kolla på Idol år efter år. Än så länge är detta ÅRETS IDOLHÖJDPUNKT. Helt klart denna säsongs överlägset bästa framträdande! Ett hallelujamoment.

Tack!

Tack alla fantastiska idoler för att ni förgyller mina fredagskvällar med vacker sång och underhållning. Vem jag hejar på i år? Jag tycker att alla fyra som är kvar är värdiga vinnare, så egentligen spelar det mig ingen roll vem av dem som vinner. De har alla fyra stått för kvalitet tävlingen igenom och jag är inte ett dugg förvånad att det just är de som har kommit så här långt. Min favorit är William och det vore såklart kul att få se honom stå som en av finalisterna i Globen. Samtidigt vet vi ju att det kan gå väldigt bra även för de som inte hamnar i slutstriden. Jag är tvärsäker på att vi kommer att få se och höra mycket mer framöver av åtminstone två av av de fyra som nu är kvar i tävlingen.

Bonus

Jag gillar verkligen årets extramaterial, exempelvis där Bragi Bergsson och Kadiatou Holm Keita sminkar varandra och klippet där William Segerdahl och Bragi Bergsson gör en trick shot challenge. Väldigt underhållande och charmigt.

Foto: TV4

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.