Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Alcatraz – Ny fängslande serie från J.J. Abrams

J.J. Abrams är sjukt produktiv för tillfället och själv skulle man förmodligen bli utbränd bara genom att öppna killens Outlook-kalender. Vid sidan av ”Fringe”, som rullar för fullt så pågår just nu inspelningarna av den nya serien ”Alcatraz”. Lägg till det ytterligare två nya serier, deckarserien ”Person of Interest” och ”Odd Jobs” med Terry O’ Quinn och Michael Emerson från ”Lost” i huvudrollerna. Båda dessa produktioner plockades i sista rundan hem av NBC. Förra månaden bekräftade dessutom Abrams produktionsbolag Bad Robot att ännu ett nytt projekt, ”Pulp” ligger i pipeline. ”Pulp” är ett intressant koncept som skall bygga på Tarantinos moderna kultklassiker ”Pulp Fiction”. Här skulle varje vettig människa nöja sig och börja planera in en välbehövlig semester i ett par år men det slutar givetvis inte här för på filmsidan lägger vi nämligen till uppföljaren till ”Cloverfield”, ”Mission Impossible 4” samt den, av alla Trekkies, efterlängtade nya ”Star Trek”-rullen.

Personligen är jag mest spänd på ”Alcatraz”. Fox gav i dagarna grönt ljus för de första 12 avsnitten av denna dramaserie skriven av Elizabeth Sarnoff, manusförfattare bakom ”Lost”. Det krävs väl ingen Einstein för att räkna ut att serien kommer att handla om den ökända fängelseön utanför San Fransisco där några av historiens värsta brottslingar avtjänade sina livstidsstraff, med den gamla gangsterkungen Al Capone som den mest kända. Fängelset stängdes sedermera ner och är nu en turistattraktion med över en miljon besökare varje år.

"Ja vadå, hur glad hade du själv varit om du bott på en ö sedan 2004?"

Det finns inte jättemycket information att tillgå i skrivande stund eftersom piloten ännu inte är klar men spikat är i alla fall att den bastanta pudelrockaren Jorge Garcia från ”Lost” byter en ö till en annan och att Sam Neill och Sarah Jones, senast sedd i knuttesuccén Sons of ”Anarchy”, kommer att ha betydande roller. Storyn i ”Alcatraz” bygger på att ett gäng fångar och väktare spårlöst försvinner i samband med nedstängningen av fängelseön för att senare dyka upp i nutid. FBI sätts på uppdraget att leta reda på tidsresenärerna och givetvis också försöka reda ut vad det egentligen var som hände för 30 år sedan. En vanlig dag på jobbet med andra ord.

Vi snackar alltså inspelning på Alcatraz, vilket bör borga för grymma miljöer, mystiska försvinnanden, FBI-agenter som letar efter tidsresenärer samt suspekta experiment bakom lyckta dörrar. Det låter ju faktiskt som rena ”Arkiv X” and I fuckin’ love it! Bring it on Abrams!

4 COMMENTS

  1. Känns inte tidsresenärsgrejen lite uttjatad? Det känns som att Abrams kanske borde rensa i sin kalender en aning och sikta på kvalité och inte kvantitet, visserligen har det mesta han fingrat på blivit bra men längre projekt har alltid haft en tendens att bli sämre med tiden; kolla Lost och Alias som båda snurrade in sig i sig själva lite för mycket och en story om tidsresande fängelsekunder låter som att även det kan bli svårt att hålla rakt och tydligt för länge utan att det blir tråkigt.

  2. Man kan aldrig resa för mycket i tiden Alex!
    Om man skall jämföra tidigare alster så tycker jag nog att Alcatraz känns mer Fringe än Lost och Fringe är ju något överjävulskt bra!

  3. Ja Fringe är toppen även om det ibland balanserar väääldigt hårfint på gränsen till att ”hoppa hajen”, jag hoppas att det beror på ett medvetet val från manusförfattarna och deras kunskap och inte på att dom helt enkelt har haft turen att inte falla över gränsen. Jag följer Fringe slaviskt och jag skulle bli mäkta besviken om det ”Lostade” ur.

  4. Frågan är om inte senaste avsnittet trillade över den där gränsen? Det känns som en lång och utdragen säsong med mycket utfyllnadsavsnitt där man bara ger en liten smula av ledtrådar till den övergripande storyn.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."