Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Listor & Tips Serier & TV

Ålder är bara en siffra

Ni kanske tror vid det här laget att vi på Onyanserat hittar på en massa konstiga dagar bara för att kunna göra listor med olika teman. Men så är inte fallet, det finns vad det verkar en oändlig uppsjö med underliga dagar som uppmärksammar det mesta.

Idag är det exempelvis en dag då FN tycker att vi borde tänka mer på våra äldre i samhället. För det finns ju ett gäng gamlingar helt klart, just nu är ca 700 miljoner människor över 60 år.

Alla de kanske inte har möjlighet att se film, men om ni har kvällen fri, varför inte gå hem till någon äldre släkting, kompis eller era föräldrar och kolla på en feelgood-film på tema gamla människor. Mandelkubb och kokkaffe med bitsocker kan funka som komplement.

Här är några filmer som kan passa. Kom gärna med andra förslag.

Griniga gamla gubbar

Max (Jack Lemon) och John (Walter Matthau) är två sura grannar som verkligen inte gillar varandra. Rivaliteten mellan gubbarna ökar ytterligare när de båda börjar tävla om den nyinflyttade änkan Ariels (Ann-Margret) gunst.

Upp

Det börjar ju förvisso på världens sorgligaste sätt när gamle Carl blir ensam. Men med ballonger och hjälp av en liten överglad scout ger sig mannen ut på ett hisnande äventyr för att förverkliga hans bortgångna frus dröm, att bo vid Paradisfallen i Venezuela.

Calendar Girls

När John diagnosticeras med leukemi är makan Annie (Julie Walters) och hennes väninna Chris (Helen Mirren) ofta på besök på sjukhuset. Men sofforna på sjukhuset är bra osköna. Chris kommer då upp med den briljanta idén att den lokala kvinnoföreningen kan skapa en nakenkalender med medlemmarna för att samla in pengar till nya soffor.

About Schmidt

Warren Schmidt (Jack Nicholson) får en ny insikt i hans redan rätt träiga liv när han pensioneras från ett försäkringsbolag. Hela hans arbetsliv och det han uträttat på jobbet var i princip meningslöst. Hans fru, som han förvisso inte gillade, dör och relationen med dottern är också den skakig. Men han hittar ett sätt att ventilera, genom att skriva brev till hans fadderbarn Ndugu i Tanzania.

Space Cowboys

En gammal rysk satellit håller på att krascha på Jorden, och de enda som kan rädda oss är ett nu ålderstiget flygargäng (James Garner, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Clint Eastwood) som en gång utvecklade den elektronik som satelliten använder. Gubbarna skickas ut i rymden, och Kalla kriget gör sig återigen påmint när det visar sig att satelliten är bestyckad med kärnvapen.

Cocoon

Några pensionärer i Florida upptäcker att simbassängen på grannhusets tomt minst sagt har uppfriskande egenskaper efter det att ett par konstiga stenar hamnat i poolen. I´m not saying it´s aliens, but it´s aliens.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.