Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Tre HBO-serier att hålla koll på under våren

För någon vecka sen kom första trailern för Aaron Sorkins efterlängtade nya HBO-drama The Newsroom. Att säga att förväntningarna är höga är en underdrift (om man nu inte av någon outgrundlig anledning ogillar bakom kulisserna-drama med oupphörliga dialoger av mer eller mindre intellektuellt snitt).

The Newsroom har premiär den 24 juni, men innan finns det (minst) två andra HBO-serier att hålla koll på! I söndags visades första avsnittet av Girls, en komediserie om ett gäng tjejer i tjugoårsåldern som flyttar till New York.  Kanske är det som en slags indie-version av Sex and the city, där det faktiskt är tillåtet att inte vara skitsnygg hela tiden? Trailern med den rätt torra humorn gör i alla fall mig sugen. Att den exekutive producenten heter Judd Apatow gör inte saken sämre – han stod bakom serierna Freeks & Geeks (där en ung James Franco spelar en av huvudrollerna) och Undeclared, båda två rätt så briljanta serier som förtjänar mer uppmärksamhet. Den nördiga humorn i de serierna verkar gå igen i Girls, som skapats av Lena Dunham, som också spelar huvudrollen. Någon som sett första avsnittet? Ska försöka se det så fort jag kan.

Och om en vecka kommer första avsnittet av Veep, av Armando Ianucci som gjorde serien The thick of it och filmen In the Loop (och Alan Partridge såklart).  Och precis som i de produktionerna så handlar det här om skruvad politisk satir, men i USA istället för i Storbritannien.

Julia Louis-Dreyfus spelar huvudrollen som en senator som blir vicepresident, och upptäcker att det kanske inte riktigt var det jobb hon hade förväntat sig… Julia Louis-Dreyfus är såklart mest känd som underbara Elaine i Seinfeld, och mellan 2006 och 2010 hade hon titelrollen i komediserien The new adventures of old Christine. Den var  ju ingen höjdare direkt, men Julia var ändå den som var behållningen med serien, och det var ju ett bevis på att hon inte bara kunde vara Elaine.

I Veep syns också bland andra Tony Hale, som spelade den väldigt roliga, och knäppa, karaktären Buster Bluth i Arrested Development. Med tanke på de faktorer som är inblandade här har jag stora förväntningar på Veep, det måste jag säga.

Veep, premiär på HBO 22 april

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.