Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Tips från Netflix stora anime-utbud

För alla som älskar anime är Netflix verkligen streamingtjänsten som gäller. Här hittar du storsatsningar som Fullmetal alchemist (båda versioner plus den nya spelfilmen, som jag själv inte vågar mig på), häftiga rymdäventyr som Kuromokuro, och mycket mer. Netflix tar inte bara in gamla serier, utan köper även rättigheter till nyproduktioner. Ett sånt exempel är B:The Beginning, som släpps imorgon och som jag är jättepepp på. Vi som sett en del anime vet hur blodigt och hårresande det kan bli, och B:The Beginning verkar verkligen inte spara på krutet.

 

En seriemördare härjar i en alternativ värld med avancerad teknologi, och vi får se hur det påverkar olika lokala karaktärer, och inte minst kriminalaren som utreder morden. Några av mina favorit-plots blandade, och det ska bli så spännande att se hur det blir och hur många stackare som Killer B tar med sig innan berättelsen är över.

Tyvärr har jag inte sett mer än trailern, så jag tänkte passa på att nämna några fler animeserier som Netflix har att erbjuda. Det blir känslosamt, rymdkrig, nostalgi och såklart lite bubbelgum. Har du egna tips på schyssta serier så är det bara att skicka hit dem.

 

Vi börjar känslosamt när ett krigsverktyg finner sig mitt i brinnande fred. Vad gör man då? Violet Evergarden tar i alla fall jobb som brevskrivare och försöker hitta sig själv i sin nya verklighet. Men finns det verkligen en plats för henne utanför krigets hetta?

 

I Fate/Apocrypha får vi se anime så som vi är mest van att se den. Ett heligt krig med något som går snett, och en underdog som ska rädda dagen. Men, you can’t beat the classics och den måste i alla fall få en chans att överraska.

 

Nintendo-fansen där ute har väl inte missat att Netflix släppt Castlevania i animeformat. Vampyrjägare, Dracula och svärd? Yes, please!

 

Vi fortsätter på nostalgi-spåret och väcker liv i en gammal klassiker. Cyborg 009 släpptes först som manga 1964, och har sedan dess presenterats i flera olika medieformat: Radio, Film och Tv-spel som exempel. Nu har Netflix släppt den här uppfräschade serien, men med samma coola 9 cyborger. Vad säger ni, är den sann till originalet?

 

Man kan ju inte nämna anime utan lite bubbelgum. Det behöver ju inte vara svärd, robotar och ond bråd död hela tiden. Ibland kan det vara mysigt att följa en liten aspirerande häxa på sin resa till att bli som sin stora idol.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.