Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension Serier & TV

Är ”Bedrag” Danmarks vassaste diskbänkscrime någonsin?

Ikväll börjar SVT visa tredje säsongen av danska serien Bedrag, eller Follow the money som den heter i Sverige, vilket är mycket goda nyheter vare sig du har sett tidigare säsonger eller vill hoppa in i grevens tid.

Att danskarna kan göra tv vet vi. Och när det kommer till den här typen av diskbänkscrime är de ensamma på toppen tillsammans med britterna. I Follow the money får vi, precis som namnet säger, följa smutsiga pengar från den undre världen och upp och tillbaka igen.

Den här serien är späckad med namn för den som har lite koll på danska skådespelare. I första säsongen var det Nikolaj Lie Kaas som spelade huvudrollen tillsammans med Thomas Bo Larsen, Natalie Madueño och svenska Claes Ljungmark och i säsong 2 fick vi träffa vår egen begåvade David Denick.

I säsong 3 ser vi det bekanta ansiktet Nicky Rasmussen (Esben Smed), en ung kille som började ”springa ärenden” från sin bilverkstad i tidigare säsonger och som nu är en slipad kriminell med, inte längre, lika skitiga händer.

Har du sett tidigare säsonger så känner du igen polisen Alf Rybjerg (Thomas Hwan) som inte alls spelar någon sideshow till sin chef längre utan numera leder utredningen, har sömnsvårigheter, smärtor och pendlar mellan att agera fokuserad snut och att vara redo för inläggning.

Vi får också bekanta oss med en ny karaktärAnna Berg Hansen (Maria Rich) – som jobbar på bank och ser fram emot att bli befordrad när vi kommer in. Det blir inte riktigt som hon har tänkt sig och samtidigt öppnas en annan dörr till det där tillskottet hon hade räknat med i ökad lön. En studie i hur pengatvätt verkligen fungerar.

Vägarna korsas för de här tre under 10 spännande avsnitt som i alla fall får mig att vilja lägga barnet redan vid 16-tiden för att få bänka mig i soffan veta hur det slutar. Och vilket slut sen! Jag har nog aldrig varit så inne i en serie som de sista avsnitten här. Efteråt ville jag bara gå och lägga mig och gråta – om det var för att serien kommer att fattas mig eller på grund av handlingen får du se serien för att veta.

–> Follow the money börjar 21:00 ikväll på SVT1 eller sträck-kolla hela serien på SVT PLAY

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copywriter som älskar zombiefilm, superhjältar och nästan vad som helst från det brittiska imperiet. Är i princip uppvuxen på en biograf, men har inte fått särskilt förfinat smak av det. Här blir det alltså inga texter om svåra smalfilmer – om de inte kommer från britannien, förstås!