Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Barnsligt bra barnprogram: Frågefilurerna

Betyg

Om du passerar mitt hem någon kväll och undrar varför familjen där inne sjunger och dansar som kameler, så behöver du inte vara orolig. Vi har bara blivit biten av Frågefilur-bacillen.

Frågefilurerna är ett gäng färgglada karaktärer som tar sig an alla möjliga svåra frågor som barn kommer på. Exempelvis hur en dator fungerar, var planeter kommer ifrån, och varför vi återvinner. Stora viktiga frågor som förklaras lekande lätt med sånger, historier och såklart med roliga gäster. Vi blev helt klart förvånade när Snoop Dogg plötsligt dök upp som ett operativsystem i ett av avsnitten. Han kommer heller inte ensam, Edward Norton, Christina Applegate, Jennifer Garner, Wanda Sykes och David Cross är också några kända ansikten vi stöter på.

Foto: Netflix

Sedan starten har Frågefilurerna (eller StoryBots som de egentligen heter) gjort succé, och bland annat vunnit flera Emmys. De finns som filmer, böcker, interaktiva böcker och filmer, och spel. Netflix plockade upp serien 2016, och jag själv hade inte hört talas om det förrän mina ungar hittade det för några veckor sedan. Men nu är vi fast.

Här blandas olika animeringar när filurerna hoppar mellan olika världar, och det är både snyggt och lekfullt. Fast det bästa är ändå att barnen lär sig medan de tittar, och de ställer ännu fler frågor ju mer de lär sig. Ta gärna en titt ni också och se hur era ungar gillar den.

 

GENUSFRITT: ja
FREDLIGT: ja
SENSMORAL: ibland
SNABBA KLIPP: en del
VUXENHUMOR: 3 (1-5)
FÖRTROLLANDE FÖR LITEN TITTARE: 5 (1-5)

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.