Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Barnsligt bra barnprogram: Hasses trädgård

Idag tänkte jag tipsa om ett supermysigt barnprogram, Hasses trädgård, med Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Vi hittade det efter Bolibompa på onsdagar och vi älskar det hela familjen.

Avsnitten är alla uppbyggda på samma sätt. Hasse och tre barn tittar på frön, sår frön, åker tidsmaskin, tittar på plantor, åker tidsmaskin igen, tittar plantor, Hasse skriver en sång, ungarna busar, de lagar något på det de odlat, och till sist sjunger de Hasses sång. Ett enkelt koncept att följa.

Barnen är nästan alltid i olika konstellationer, och här blandas etnicitet, kön och storlek, nästan alla kan hitta någon de känner igen sig i. Och de är alla så härliga och ärliga. Alla barn älskar ju liksom inte palsternacka.

Sen är Hasses sånger fantastiska. Introsången är bäst (Om man är ett frö), men med hits som Zicke zucchini, Det är najs med majs, och Pappa paprika kan det ju nästan inte bli fel.

Titta på Hasses trädgård om ni vill se något gulligt och lugnt, med härliga färger och roliga sånger. Alla avsnitt hittar du på SVT Play.

GENUSFRITT: Ja
FREDLIGT: Ja, helt och fullt
SENSMORAL: Nej, men mycket lärorikt
SNABBA KLIPP: Nej, men färgglatt
VUXENHUMOR: 2 (1-5)
FÖRTROLLANDE FÖR LITEN TITTARE: 5 (1-5)

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.