Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Recension Serier & TV

Barnsligt bra barnprogram: Hej Jycke

Vi kollar på en hel del barnprogram här hemma. Allt från Paw patrol, Dora, Bing och Bolibompa. Vi tittar gärna tillsammans med ungarna och då är det ju härligt när vi hittar ett program som vi alla vill titta på. Och vi vill alla titta på Hej Jycke.

Hej Jycke är en del av Bolibompa, men såklart sänds den även själv på Barnkanalen och på SVT Play. Vi ser det när vi tittar på Bolibompa på onsdagar, och där har även min svåger (27 år och barnfri) och hans flickvän snappat upp hur grymt det här programmet är, så nu tittar de på Hej Jycke även utan oss. Barnfritt alltså.

Vad vi älskar med Hej Jycke är att det är färgglatt och genialiskt i sin enkelhet. Det är talande djur och kreativt. PK utan att vara uppenbart PK, och hysteriskt roligt!

Ploten är simpel. Ett gäng ungar hänger hos sin dagpappa Jycke. En hund som skäller i en värld av talande djur, och som har fler scoutmärken än en kan räkna och som mer än gärna delar med sig av sin visdom. För att hjälpa oss alla förstå Jycke har vi en talröst och så hjälper det förstås att alla andra förstår honom.

Ungarna är grymma. De är busiga, energiska och härliga. Precis så som ungar är mest. Och föräldrarna är även de fantastiska. Här visar Hej Jycke hur man kan visa representation utan att tala om det. Krokodilens förälder är tex en elefant. Nån förälder tar bussen och både mammor och pappor hämtar och lämnar. Inget konstigt alls.

 

Humorn är barnslig och vuxen på samma gång. De använder sig av roliga röster och dialekter, som inte är de klassiska dubbrösterna. Och tecknarstilen bidrar även den till det komiska.

Se Hej Jycke vid närmaste tillfälle, vare sig du har barn eller inte. You’re gonna love it!

GENUSFRITT: ja
FREDLIGT: ja
SENSMORAL: ibland, men alltid lärorikt
SNABBA KLIPP: nej, men mycket härliga färger
VUXENHUMOR: 5 (1-5)
FÖRTROLLANDE FÖR LITEN TITTARE: 5 (1-5)

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.