Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Barnsligt bra barnprogram: Sanna i regnbågslandet

På Netflix kan du hitta den färgsprakande och härliga serien Sanna i Regnbågslandet (True in the Rainbow kingdom). En helt magisk serie som handlar om flickan Sanna som bor tillsammans med sin katt Nosesson, och som räddar dagen i Regnbågslandet med hjälp av önskningar. Plotten är samma i varje avsnitt, något händer i Regnbågslandet och Sanna ger sig ut för att lösa problemen. Det kanske är så att DJen Bango Bango tappat sin rytm, att hunden Fricke gått vilse eller att några molndjur skrämts i fel riktning under sin migration.

För att rädda dagen tar sig Sanna till önsketrädet, och vännen Zee som lever där. Tillsammans mediterar de över vilka problem Sanna står inför, och sedan ber Sanna trädet om önskningar som ska hjälpa henne att lösa problemen. Hon får tre gulliga små önskningar varje avsnitt, och två har en uppenbar plats i lösningen, men den tredje är lite oklar först men har alltid en viktig roll senare.

Det är så härligt hur lugnt historien berättas i den här serien. Ingen stress och de tänker igenom vad som ska göras och Sanna är lugn och sansad när hon får önskningarna, även fast hon är ivrig att komma iväg och rädda dagen.

Regnbågslandet är mjukt och runt, och allt är inbjudande färgsprakande som en skål med godis. Alla karaktärer som lever där är intressanta och väl genomtänkta. Inte minst önsketrädet och alla gulliga önskningar som vi stöter på.

Jag frågade min dotter vad det är med Sanna som hon tycker så mycket om. ”Allt” svarade hon. Det summerar den här serien ganska bra, och även jag själv blir helt lycklig av att titta på den.

GENUSFRITT: ja
FREDLIGT: ja
SENSMORAL: ibland
SNABBA KLIPP: nej, inte särskilt
VUXENHUMOR: 3 (1-5)
FÖRTROLLANDE FÖR LITEN TITTARE: 5 (1-5)

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.