Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Tankar om Big Brother 2011

Mellan 2000 och 2005 var jag fullständigt uppslukad av dokusåpor. Jag hade Fame Factory-tshirt, jag somnade till livekameran som sände dygnet runt från Baren och tyckte Herbie var för hård mot deltagarna i Popstars (den trötta varianten av Idol).

Jag ringde och röstade, skrattade framför TV:n när folk var kalla och gömde mig bakom kudden när det blev för naket, nej nu ljög jag. Förlåt. När det var naket, sprang jag blixtsnabbt fram till videon och tryckte på REC.

Några personliga favoriter.

Man kan helt lugnt säga att jag var dokusåpafrälst.

Det har äntligen blivit dags för en ny omgång av Big Brother. Ska jag titta?

Klart jag ska.

7 000 sökte.

17 personer släpptes in i husets första fas. Introduktionsavsnittet var inte så intressant, men vi fick träffa några lugna lirare.

Människor som:

Rodney:

Rodney har ”ett uppdrag” berättar han. Hans primära mål är att ”mindfucka” alla i huset. Lite osäker på vad han menar, men mindfuckas ska det tydligen göras.

Annie:

Annie gillar estradpoesi och att underhålla. Omöjlig kombination – kan bli intressant.

Sara:

Sara är pryd ”men bara utåt”. Lite som Rodneys mindfuck, jag fattar inte riktigt.

Vanessa:

Vanessa har ett mål med att gå in i huset; hon vill sprida sitt budskap – att alla kan lyckas. Ruggig carpe diem-varning om det inte vore så att hon föddes som pojke.

Första avsnittet gav oss inte mycket. Trots en massa alkohol och spända nerver. Som det gamla proffset jag är (dokusåpa, inte alkoholist) skulle jag nog kalla det för det svagaste introt i Big Brothers historia.

Visst, Vanessa jobbade hårt med att flirta med Martin i truckerkeps ( eller som hon uttryckte det ”han verkar vara inne i mig”)

Rodney kallade en tjej ”neger”, hon blev upprörd och sa ifrån och då började Rodney härma henne. Förmodligen en del av Rodneys mindfuck-strategi.

Jag tror, eller, hoppas att Big Brother 2011 kan utvecklas till något lite mera spännande.

Vad tror ni?

Avslutningsvis förstår jag att ni håller på att spricka av nyfikenhet över vem på Onyanserat som nästan blev en Popstar.

En ledtråd: det börjar på AL och slutar på EX och rimmar även på KEX.

2 COMMENTS

  1. Fan, jag som dömde ut första avsnittet av den här säsongen av BB direkt och svor att inte följa det. Men om vi får regelbundna analyser av Herr Panov så kanske det kan vara värt att följa, trots allt.
    Hm. Ska överväga saken.

  2. Sebastian. Jag ska försöka ge er regelbundna analyser. Absolut. Inte minst gällande betydelsen av ”Mindfuckin”.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *